LSV: Suzbiti kriminalne grupe u sportskim klubovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Suzbiti kriminalne grupe u sportskim klubovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od državnih organa da hitno prestane praksa tolerisanja huliganskih grupa u sportskim klubovima u Srbiji, navodeći da je reč o kriminalnim grupama koje se "greškom smatraju navijačkim".

Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović rekao je da dešavanja na stadionima, ali i izvan njih "jasno ukazuju na teška kršenja zakona", ali da je reakcija države "slabo primetna".

"Koliko građana Srbije treba da bude ubijeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ili povređeno da bi država krenula u brobu protiv ovih kriminalnih grupa", naveo je Jovanović.

Naveo je da su zemlje zapadne Evrope decenijama unazad takođe imale velike probleme sa huliganskim grupama, ali da je reakcija državnih organa bila jasna pa je stroga kaznena politika i nulta tolerancija prema kriminalcima na stadionima dovela do značajnih rezultata.

"Srbija mora poći istim putem i pokazati da nije bezbedna teritorija za huligane i kriminalce. Reakcija nadležnih organa mora biti brza. Oklevanje će samo još dodatno pogoršati situaciju", ocenio je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.