LOVA DO KROVA: Milutinov POTPISAO ugovor iz snova! Evo koliko će ZARAĐIVATI po sezoni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 13:22

LOVA DO KROVA: Milutinov POTPISAO ugovor iz snova! Evo koliko će ZARAĐIVATI po sezoni!

Potez karijere.

Reprezentativac Srbije Nikola Milutinov posle pet godina napustio je grčki Olimpijakos i u narednoj sezoni braniće boje moskovskog CSKA. Iskusni centar obavezao se na trogodišnju vernost aktuelnom šampionu Evrope, po kojoj će inkasirati 9.000.000 evra!

Već nekoliko meseci najavljivan je dolazak Milutinova u Moskvu, a u utorak se i zvanično obavezao na vernost Armejcima.

- Posle pet godina igranja za Olimpijakos vreme je za novo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poglavlje u mojoj karijeri. Sve odluke koje sam donosio bile su manje ili više teške, ali ova nije. CSKA ima veliku tradiciju, predsednika koji živi za svoj tim, trofejnog trenera, odličnu organizaciju i iz prelepe je Moskve. Počastvovan sam što ću biti igrač ovog kluba i svestan sam odgovornosti koju to sa sobom nosi. Ne mogu da dočekam da počnemo - rekao je Nikola Milutinov na promociji u osvajaču Evrolige.

Proslavljeni trener Armejaca Dimitris Itudis (49), koji već šest godina sedi na klupi CSKA, blista od zadovoljstva posle dolaska Srbina.

- Nikola je pokazao da je jedan od najznačajnijih i najboljih centara u Evropi. Motivisan je da brani boje CSKA i pokazaće to navijačima. Igraće na poziciji centra, a u ovom klubu su na tom mestu igrala velika imena. Spreman je za taj izazov. Verujem da će se dokazati i nadam se da će neće imati problema sa povredama - istakao je Itudis.

Milutinov je angažovan kao zamena za odlazećeg Kajla Hajnsa. Amerikanac je, posle sedam godina, napustio Rusiju i prešao u Olimpiju iz Milana.

Podsetimo, srpski centar je u sezoni koja je poništena zbog korone, prosečno beležio 10,3 poena, 8,2 skoka i 1,2 asistencije u Evroligi. Takođe, 2015. godine izabran kao 26. pik na NBA draftu od San Antonio Sparsa, bio je najbolji skakač elitnog klupskog takmičenja, bio je i peti po prosečnom indeksu korisnosti (19,21).

Reprezentativac Srbije je imao priliku i da ode u NBA, jer San Antonio Sparsi i dalje polažu prava na njega, ali je ipak odlučio da ostane na evroligaškoj sceni.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska novinarka Dileta Leota.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.