LICEMERNO, ZAR NE? Hamilton podržava PROTESTE, ali sebe neće da ugrozi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 17:00

LICEMERNO, ZAR NE? Hamilton podržava PROTESTE, ali sebe neće da ugrozi

Lako je kleknuti u znak podrške...

Luis Hamilton rekao je da podržava bojkot takmičenja američkih sportista koji protestuju protiv rasizma, ali da neće propustiti predstojeću trku u Belgiji. Pomalo licemerno zar ne? Kritikuje druge što ne kleče, a sada nije kadar da samo malo uradi nešto u korist svoje štete.

U SAD su odložene utakmice NBA i WNBA lige, kao i utakmice u bejzbolu i fudbalu, u znak protesta zbog ranjavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Šteta je što je to bilo potrebno da bi se tamo izazvala reakcija. Ali to je u Americi i ne znam da li bi imalo nekog efekta da ja ovde nešto uradim - rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji. NAravno, da li bi imalo uticaja da vodeći u šampionatu Formule 1 možda i izgubi titulu zbog "višnjeg" cilja suludo je i komentarisati.

Novak Đoković večeras (20.30) u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju igra protiv Španca Bautiste i veliki je favorit s kvotom 1,15 na keca, dok pobeda Đokovića od 2:0 nosi kvotu 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Đoković - Bautista.

Jedini tamnoputi vozač u takmičenju Hamilton je najglasniji zagovornik borbe protiv diskriminacije i rasizma u Formuli 1, koju je kritikovao da ne radi dovoljno po pitanju borbe za jednakost.

- Neverovatno je šta u SAD rade unutar svojih sportova, sve do same organizacije. Toliko ljudi podržava te sportiste i zaista se trude da dodje do promena. Nisam razgovarao ni sa kim, ali zaista sam ponosan na sve i stojim uz njih. Ne znam šta bi promenilo da se ne vozi trka. Ali pokušaću da razgovaram sa ljudima iz Formule 1 i vidimo šta možemo da uradimo da podignemo svest i pomognemo promenu. I kao sport svi se moramo uskladiti i podržavati jedni druge, iako je to drugačiji sport - naveo je Hamilton.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Belgije na programu je u nedelju od 15 i 10.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.