LEGENDA CRVENO-BELIH O SMANJENJU PLATE: I Mesi je pristao, što ne bismo i mi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGENDA CRVENO-BELIH O SMANJENJU PLATE: I Mesi je pristao, što ne bismo i mi!

Finansijska kriza zbog korone.

Trener Barselone Svetislav Pešić govorio je o smanjanje plate koja je prouzrokovana pandemijom korona virusa, naime, rukovodstvo im je umanjilo plate za čak 70 odsto da bi se što više smanjila finansijska šteta u klubu. Iskusni strateg čak navodi da je ovoliko smanjenje primanja upravo bila ideja fudbalera i košarkaša "blaugrane".

- U instituciji zvanoj Barselona nema nikakvog puča i raspada kako se priča. Svi sportski profesionalci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u klubu, od Lea Mesija do Karija Pešića, smo bili jedinstveni po ovom pitanju. Klub je hteo svima da smanji plate za nešto manji procenat, ali su se igrači pobunili sa samo jednim zahtevom - da se njima oduzme i više samo da se ne diraju primanja običnih radnika u klubovima, a njih je oko hiljadu. Oni će i dalje primati 100 odsto plate dok traje karantin, a mi samo 30 odsto. Sad bar vi znate istinu, a vašim kolegama sa nekada uglednog portala koje pišu drugačije mogu da poručim da kontaktiraju sa mnom kako bi prestali sa lažima - otkriva Kari.

- Za mene je ovo novo, za razliku od mojih Srba, jer sam za bombardovanje 1999. bio u Nemačkoj. Ovde je situacija zbog pandemije KOVID-19 virusa teška. Strah je prisutan u gradu, ali zabrana kretanja se poštuje. Samo tako možemo da se odbranimo od neprijatelja u borbi za život - opisuje Pešić stanje u glavnom gradu Katalonije.

Za razgovor o novcu nema boljeg sagovornika od Piroćanca. Međutim, bivši trener Crvene zvezde se ne uklapa u stereotipe.

- To su predrasude o nama Piroćancima. Eto, ja sam dobro podneo smanjenje plate, pa mogu i ostali. Jeste li nekad bili u    Pirotu? Poslaću avion po vas, pa idemo u Pirot da se uverite da nismo stipse. Nemamo aerodrom, ali snaći ćemo se nekako - rekao je Svetislav Pešić za Srpski Telegraf.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.