LE: Uspešna formula Farmaceuta u Portu, rutina Volfsburga i poraz koji Vulvse ne boli (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Uspešna formula Farmaceuta u Portu, rutina Volfsburga i poraz koji Vulvse ne boli (FOTO)

Odigrani prvi mečevi šesnaestine finala.

Bajer iz Leverkuzena i Volfsburg nisu imali naročito težak zadatak u revanš mečevima šesnaestine finla Lige Evrope i obezbedili su plasman u narednu fazu, a isti zadatak jednako lako ispunili su Bazel i Vulverhemton. Romi je bio dovljan i remi u Belgiji, a LASK je izbacio AZ Alkmar. Bašakšehir je posle velike borbe sa Sportingom uspeo da prođe u osminu finala golom iz penala u poslednjem minutu drugog produžetka.

Bajer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je gostovao Portu i zasluženo prošao dalje pošto su gosti bili bolji rival u meču. Već u 10. minutu Alario je doneo prednost Farmaceutima, da bi u drugom poluvremenu Demirbaj i Haverc u 50. i 58. osigurali pobedu i prolaz Bajra. Porto je samo ublažio poraz preko Marege u 65. minutu.

🇩🇪 Kai Havertz (20) unleashed the beast for @bayer04fussball vs. Porto away! 😳

✅ 90 minutes

⚽️ 1 goal

🅰️ 2 assists

🔑 3 key passes

🚀 1 shot

⚔️ 2 tackles won

Clinical. 🎯

Bayer #Leverkusen have now won 6 in a row and Kai has 3 goals/3 assists over those wins. 🔥💯 pic.twitter.com/2XkyjFz9N1

— Football Wonderkids (@fbwonderkids) February 27, 2020

Bašakšehir i Sporting odigrali su veoma uzbudljiv meč u Turskoj. Domaćin je golovima Škrtela i Aleksića u prvom poluvremenu imao rezultat za prolaz dalje posle poraza od 3:1 u Lisabonu, ali je Vijeto u 68. vratio prednost na stranu Sportinga. Pokušavao je domaćin, trudio se da dođe do još jednog gola koji bi mu obezbedio makar produžetak i to se dogodilo u drugom minutu nadoknade kada je pogodio Višća za veliko slavlje, da bi isti igrač u 119. minutu pogodio posle dosuđene najstrože kazne zbog prekršaja Vijeta i tako do delirijuma doveo navijače domaćeg tima.

Posle pobede u Nemačkoj, Volfsburg je i u Švedskoj bio siguran protiv Malmea. Brekalo je u 42. minutu dao naznaku onoga što će se desiti u nastavku kada su Gerhart i Žoao Viktor u 65. i 69. minut golovima dotukli borbenog domaćina.

Espanjol je savladao Vulverhemtpon 3:2 u Španiji, ali je to bila Pirova pobeda pošto je španski predstavnik poražen sa ubedljivih 4:0 u prvom meču. Dva puta je Kaleri ( u 16. i iz penala u 57. minutu) dio Epsanjol u vođstvo, ali su gosti stizali to preko Traorea u 22. i Doertija u 79. minutu, da bi Kaleri het-trikom doneo slabu utehu Epsanjolu.

ÉL, el que menos merece esto, el que nunca da una por perdida, el que hoy hizo 3 goles y aún así no alcanzó, el que tiene que ser titular SIEMPRE. Jonathan Calleri. #EspanyoldeBarcelona #RCDE pic.twitter.com/MsVMYHfe6E

— Espanyol 🇦🇷 (@Espanyol_ARG) February 27, 2020

Romi je u Belgiji remi bio sasvim dovoljan za prolaz posle minimalne pobede u Rimu. Gent je napada iz svih oružja, ali nije domaćin uspeo da savlada Vučicu. Sve je rešeno u prvom poluvremenu. David je u 25. minutu doveo Gent u vođstvo, da bi samo četiri minuta kasnije Klajvert izjednačio i ispostaviće se postavio konačan rezultat. Bazel je u Švajcarskoj u potpunosti kontrolisao meč od prvog sudijskog zvižduka, pa APOEL nije imao nikakvu šansu da napravi iznenađenje za koje mu je bilo potrebno čudo posle poraza od 3:0 pred domaćim navijačima. Jedini gol na meču postigao je Frei iz penala u 38. minutu.

LASK je posle remija 1:1 u Holandiji protiv AZ Alkmara, pred domaćim navijačima u Lincu uspeo da ostvari trijumf i obezbedi plasman u narednu rundu. U prilično otvorenom meču domaćin je sve rešio u završnici prvog i početkom drugog poluvremena. Dvostruki strelac bio je Raguz, prvo je pogodio iz penala u 44. minut, da bi posle pet minuta u nastavku meča još jednom pogodio za veliko slavlje u Lincu.

LIGA EVROPE, revanš mečevi 1/16 finala

Bašakšehir - Sporting 4:1 (prvi meč 1:3)

(Škrtel 31, Aleksić 45, Viša 90+2 i 119. - Vijeto 68)

Bazel - APOEL 1:0 (3:0)

(Frei u 38. iz penala)

Espanjol - Vulverhempton 3:2 (0:4)

(Kaleri u 16, 57. iz penala i 90+1 - Traore 22, Doerti 79)

Gent - Roma 1:1 (0:1)

(David 25 - Klajvert 29)

LASK - AZ Alkmar 2:0 (1:1)

(Raguz u 44. iz peala i 50)

Malme - Volfsburg 0:3 (1:2)

(Brekalo 42, Gerhart 65, Žoao Viktor 69)

Porto - Bajer Leverkuzen 1:3 (1:2)

(Marega 65 - Alario 10, Demirbaj 50, Haverc 58)

Ajaks - Hetafe (0:2)

Arsenal - Olipijakos (1:0)

Benfika - Šahtjor (1:2)

Seltk - Kopenhagen (1:1)

Inter - Ludogorec (2:0)

Mančester Junajted - Briž (1:1)

Sevilja - Kluž (1:1)

Salcburg - Ajntraht (odloženo)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.