LE: Astana savladala Ren, stativa prelomila meč

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Astana savladala Ren, stativa "prelomila" meč

Fudbaleri Astane pobedili su Ren 2:0, u prvom meču drugog kola Lige Evrope.

Kazahstanci su Francuze savladali pogocima Baktijora Zainutdinova i Marina Tomasova u drugom poluvremenu.

Ren je imao više od igre u Astani, konstantno pretio domaćinu, ali je kažnjen za brojne promašaje Nijanga, Grenijea, Andrea i Bensebanija.

Astana je povela u 64. minutu kada je nakon kornera Tomasova, Zainutdinov sjajno skočio i glavom zatresao mrežu gostiju.

Usledio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je žestok pritisak Rena, niz dobih situacija, ali su se gosti opet ispromašivali.

Pet minuta pre kraja Francuzi nisu imali ni sreće, jer je Bensebani pogodio stativu nakon sjajnog udarca sa distance.

Na kraju, Astana je u nadoknadi vremena iskoristila otvorenu igru Rena i posle kontre "overila" pobedu pogotkom Tomasova.

Ceo meč za domaći tim odigrao je desni bek reprezentacije Srbije Antonio Rukavina, dok je na golu odličan bio Nenad Erić, momak poreklom iz Požege koji nastupa pod zastavom Kazahstana.

Astana je tako bar na nekoliko sati stigla do prvog mesta u Grupi K sa četiri boda, dok je Ren ostao na tri. Od 21h kijevski Dinamo (jedan bod) gostuje češkom Jablonecu (nula).

Od 18.55 na programu je još 12 utakmica prvog kola u grupama A, B, C, D, E i F, a tok mečeva možete pratiti u LIVE BLOGU B92.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.