Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 10:45

Kuva se na Apeninima, a povod je Kostić: Lacio otima Srbina Interu ispred nosa

Fudbaler Ajntrahta želja Sarija i Rimljana

Nakon dve godine provedene u Ajntrahtu, Filip Kostić će gotovo izvesno napustiti Frankfurt, a nova destinacija srpskog reprezentativca trebalo bi da bude Apeninsko poluostrvo. Interesovanje za srpskog vezistu još početkom meseca pokazao je Inter, međutim dok je šampion Serije A sklapao finansijsku računicu, konkretne korake preduzeo je Lacio.

Ne želeći da gube vreme Rimljani su stupili u pregovore sa čelnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bundesligaša, a prema informacijama italijanskih medija na sto pred predsednika nadzornog odbora Filipa Holcera i sportskog direktora Markusa Krošea koji su od četvrtka u prestonici Italije stavljena je ponuda - pozajmica sa pravom otkupa.

Procena je da se Ajntraht neće odreći prvog asistenta u prethodnoj sezoni (17 asistencija) za manje od 25.000.000 evra, a završni pregovori očekuju se tokom vikenda.

Ukoliko Lacio i Ajntraht definišu uslove i dogovore transfer Kostić bi postao prvo pojačanje od promocije Maurisija Sarija na mesto šefa struke i ujedno prvi korak ka transformaciji Rimljana iz Inzagijeve 3-5-2 filozofije u formaciju 4-3-3.

Angažman srpskog reprezentativca iziskivao bi dopunu budžeta, a u Laciju su već odredili prodaju Hoakina Koree kao korak koji bi anulirao deo troškova. Argentinski ofanzivac našao se na radaru nekolicine klubova, a najbliži je odlasku u Premijer ligu gde je, između ostalog, završio na spisku želja Totenhema.

Iako su procene da će Korea doneti priliv preko 30.000.000 evra aktuelnom klubu, izvesno je da Lacio nema mnogo vremena za finansijske kalkulacije i da će dogovor sa Ajntrahtom oko Kostića morati da definiše pre nego što razreši sudbinu nekadašnjeg ofanzivca Sampdorije i Sevilje kako bi izbegao scenario kroz koji prolazi Inter. Naime Nerazuri, uprkos činjenici da su još u trci za Srbina izgubili su pol poziciju čekajući rasplet oko transfera Hakimija i nije realno da će uspeti da pokvare planove rivalu iz Serije A.

Osim Kostića, Lacio bi u predstojećem periodu trebalo da pojača i Elseid Hisaj, albanski defanzivac dobro poznat Sariju pod čiom komandom je radio i u Napoliju čije će redove napustiti kao slobodan igrač po isteku ugovora 30. juna.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ZARATILI INTER I LACIO: Imaju istu ŽELJU, ko će pre do Srbina ko ih je OPČINIO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021

Sjajne igre nisu prošle nezapaženo...Filip Kostić je minule sezone bio jedan od najboljih igrača Ajntrahta i Bundeslige. Namestio je nebrojano golova, isticao se brzinom i munjevitim prodorima što nije prošlo nezapaženo. Svojim igrama je opčinio Inter, pričalo se da je sve dogovoreno, ali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.