Kutinjo je zaista Barsino prokletstvo, zbog njegove klauzule moraju da sruše svetski rekord!

Izvor: Sportske.net, 25.Feb.2020, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kutinjo je zaista Barsino prokletstvo, zbog njegove klauzule moraju da sruše svetski rekord!

Priča je neverovatna, ali i istinita, Kutinjo je zaista koštao Barsu kao Svetog Petra kajgana.

Sve su češće priče da bi Sadio Mane mogao da napusti Liverpul, ali da bi ta suma vila veća od Nejmarovog svetskog rekorda.

Jasno je da Senegalac ne vredi oko 250 miliona evra, za Barsu je ta cena zbog klauzule u Kutinjovom ugovoru. Naime, gotovo neverovatno zvuči, ali tokom pregovora o kupovini Brazilca, Katalonci su pristali na klauzulu da će u budućnosti morati da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << plate 100 miliona više za svakog Liverpulovog igrača od njegove tržišne vrednosti.

To drugim rečima znači da bi, ako žele Manea, umesto 150 miliona evra morali da plate 100 više, pa je jasno, da ako bi Liverpul insistirao na ovoj klauzuli takav transfer je nemoguć.

Mane je sinoć dao odlučujući gol u trijumfu Redsa nad Vest Hemom čime su napravili još jedan korak ka već viđenoj tituli, Senegalac je dao 17 golova i ima 11 asistencija u 34 utakmice.

Postoji priča da će Klop krenuti u rekonstrukciju tima, da će prodati skupo jednu od svoje tri zvezde kako bi otvorio prostor za Tima Vernera, ali i probao da se dokopa Džejdona Sanča.

Kako sada stvari stoje, kada se zna ova klauzula iz Kutinjovog ugovora, jasno da je on najveći Barsin promašaj, platili su ga sa bonusima 160 miliona evra, sada je na pozajmici u Bajernu koji ga neće otkupiti, a nijedan od velikih klubova ga ne želi, osim možda na diskontu, to jest za 50-tak miliona evra, trećinu sume koju su Katalonci platili za njega.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.