Kupio Nejmara i nadrljao, terete ga i za pranje novca!

Izvor: Sportske.net, 30.Jun.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupio Nejmara i nadrljao, terete ga i za "pranje" novca!

Nekadašnjeg čelnika "Blaugrane" čeka još veća kazna.

Bivšem predsedniku Fudblaskog kluba Barselona Sandru Roselu biće sudjeno po optužnici za pranje novca prilikom kupovine televizijskih prava za utakmice reprezentacije Brazila, odlučila je danas istražni sudija Karmen Lamela.

Ona je u saopštenju navela da će se pored Rosela suditi njegovoj ženi i još četiri osobe za pranje novca i formiranja kriminalne organizacije.

Lamela u zaključku navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da postoje dokazi da su Rosel i ostali optuženi zloubotrebili novac od prodaje TV prva za mečeve reprezentacije Brazila i od sponzorskog ugovora kompanije Najki (Nike) i FS Brazila.

Rosel i njegova žena se sumnjiče da su oprali više od 15 miliona evra od prodaje TV prava i dodatnih pet miliona od ugovora s Najkijem.

Datum suđenja biće naknadno saopšten.

Rosel, nekadašnji izvršni direktor Najkija u Brazilu i predsednik je Barselone od 2010. do 2014. godine, nalazi se u pritvoru još od maja prošle godine.

Njemu se već sudi za prevaru i korupciju vezano za transfer Nejmara u Barselonu 2013. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bivšem predsedniku Barselone optužnica za pranje novca

Izvor: B92, 30.Jun.2018

Bivšem predsedniku Fudblaskog kluba Barselona Sandru Roselju biće suđeno po optužnici za pranje novca, odlučila je istražni sudija Karmen Lamela...Roselj se tereti da je prao novac prilikom kupovine televizijskih prava za utakmice reprezentacije Brazila...Ona je u saopštenju navela da će se pored...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.