Kupci ni ove godine neće moći da nabave PlayStation 5 konzolu

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 12:28

Kupci ni ove godine neće moći da nabave PlayStation 5 konzolu

Ako ste imali želju da nabavite novi PlayStation 5, onda ovo nije vest za vas!

Sony je upozorio svoje igrače i kosnike da će njihova next-gen konzola ostati u deficitu sve do 2022. godine, saopštava Bloomberg. Japanska korporacija je izjavila da je prodala 7,8 miliona PlayStation 5 konzola do 31. marta 2021, a ove godine namerava da proda još 14,8 miliona. Tokom brifinga u aprilu, Sony je rekao analitičarima da je ogroman izazov izdržati korak sa potražnjom ovog proizvoda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kompanija, zbog nestašice ključnih komponenata, nije uspela da zadovolji potražnju potrošača od kada je PS5 izašao na tržište u novembru 2020. godine.

Globalna nestašica vrhunskih grafičkih kartica kompanija poput Nvidia i AMD je sprečila da njihove RTX 3080 i RX 6800 XT kartice dođu do potrošača ”Mislim da se potražnja ove godine ne smiruje, pa čak i ako obezbedimo mnogo više uređaja i proizvedemo mnogo više jedinica. Naša ponuda nikako da dostigne traženi broj“, izjavio je glavni finansijski direktor Hiroki Toriki, navodi Bloomberg.

Sonijeve akcije su pale za oko 8 procenata od njegovog izveštaja o zaradi 28. aprila, nakon što su porasle za 75 procenata tokom prethodne godine. Te akcije mogle bi da padaju u narednim nedeljama i mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.