Kubacki novi rekorder Bišofshofena, Ajzenbihler prvi u kvalifikacijama

Izvor: Sportske.net, 06.Jan.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubacki novi rekorder Bišofshofena, Ajzenbihler prvi u kvalifikacijama

Nemački skakač Markus Ajzenbihler ostvario je najbolji rezultat u današnjim kvalifikacijama u Bišofshofenu. Poljak David Kubacki postavio novi rekord skakaonice.

Kvalifikacije na skakaonici u Bišofshofenu trebalo je da se održe u subotu, ali su zbog obilnih snežnih padavina odložene za 6. januar.

Tako smo došli u poziciju da u istom danu gledamo trening, kvalifikacije i samo takmičenje, s tim što će se završne borbe za bodove voditi po klasičnom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << (trideset najboljih posle prve serije ide dalje).

Današnje kvalifikacije obeležio je skok Davida Kubackog. Poljak je skočio 145 metara i tako postavio novi rekord skakaonice koji je do danas držao Andreas Velinger (144,5) ali mu najduži skok nije obezbedio prvo mesto u kvalifikacijama.

Prvo mesto u kvalifikacijama osvojio je Nemac Markus Ajzenbihler skokom od 143 metra koji mu je doneo 151,2 poena.

Iza Ajzenbihlera su ostali Norvežanin Robert Johanson (143 m/150,3 pts) i lider u generalnom plasmanu Rjoju Kobajaši (131,5 m/147,5 pts).

Među prvih deset u kvalifikacijama našli su se još Štefan Kraft, Štefan Leje, Harvor Granerud, David Kubacki, Mihael Hajbek, Rikard Frajtag i Daiki Ito.

Najboljih pedeset u kvalifikacijama nastavljaju takmičenje, a u prvom krugu skakaće po brojevima iz kvalifikacija.

Podsećamo da zbog pomeranja kvalifikacija za nedelju danas nema nokaut sistema u prvoj rundi, već će trideset najboljih posle prvog skoka nastaviti takmičenje.

Rjoju Kobajaši ima ogromnu prednost pred takmičenje u Bišofshofenu i morao bi da mu se desi neki ozbiljan peh pa da ga Markus Ajzenbihler ugrozi i napravi ogroman podvig.

Prva runda u Bišofshofenu startuje u 17 časova.

Das sind die ersten 11 der Qualifikation vor dem letzten #4hills-Springen in #Bischofshofen 👇 pic.twitter.com/v7pr0LuO2j

— Vierschanzentournee (@vier_schanzen) 06. јануар 2019.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.