Kuba dozvolila sportistima da potpisuju inostrane ugovore

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2013, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba dozvolila sportistima da potpisuju inostrane ugovore

Kubanski sportisti će ubuduće moći da potpisuju ugovore u inostranstvu, saopštili su kubanski zvaničnici.
(FOTO: havanatimes.org)
Odluka kubanske vlade doneta je pošto su sportisti te zemlje, naročito u bejzbolu i odbojci, godinama unazad masovno ostajali u SAD, zbog neuporedivo veće zarade.
Samo ove nedelje, talentovani mladi kubanski pičer Rasijel Iglesijas nije se pojavio na treningu i veruje se da je prebegao u mnogo bogatiju MLB ligu u SAD.
Egzodus >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sportista iz ove ostrvske zemlje bio je prouzrokovan činjenicom da su mesečno dobijali 20 dolara.
Ova nova mera kubanskih vlasti plod je najnovije reforme sistema sovjetskog tipa, pod predsednikom Raulom Kastrom, koji je na mestu prvog čoveka 2008. zamenio svog brata legendarnog Fidela Kastra.
Kubanska vlada je uporno tvrdila da se godinama unazad „kralo njihovo sportsko blago”, a za to su naročito bila optuživane SAD.
Nove mere omogućavaju kubanskim sportistima da potpisuju ugovore u profesionalnim ligama u inostranstvu, čime se raskinulo sa politikom koja je ustanovljena posle revolucije 1959, a po kojoj se profesionalni sport smatrao eksploatatorskim.
Sportisti će i dalje morati da ispunjavaju svoje obaveze prema nacionalnoj reprezentaciji – navodi list Komunisticke partije Kube „Granma”.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuba dozvolila sportistima da potpisuju inostrane ugovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2013

Kubanski sportisti će ubuduće moći da potpisuju ugovore u inostranstvu, saopštili su danas kubanski zvaničnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kubanci dolaze!

Izvor: RTS, 27.Sep.2013

Kubanski sportisti će ubuduće moći da potpisuju profesionalne ugovore ugovore u inostranstvu, saopštili su kubanski zvaničnici. Cilj je da se spreči prebeg sportista. Kroz istoriju mnogi su odlazili u potrazi za boljim životom. Bilo je i onih poput legendarnog boksera Teofila Stevensona i bejzbol...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.