Krunić: Hoću da razmišljam pozitivno, ne popravlja se igra preko noći

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 06:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krunić: Hoću da razmišljam pozitivno, ne popravlja se igra preko noći

Aleksandra Krunić nije bila previše neraspoložena posle poraza od Ćijan Vang iz Kine.

Posle meča koji je završen za svega 58 minuta, Krunićeva je mirno analizirala uzroke poraza svesna da fizički još nije na najvišem nivou, tako da je i rezultat posledica pomenutog problema.

Kineskinja je tokom celog meča bila ta koja je diktirala kako će se igrati, odlično je i servirala, tako da Aleksandra nije mogla da učini više osim da pruži kakav takav otpor. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mnogo sam bolje igrala nego u prvom meču. Bio mi je cilj da budem agresivna i da dovedem sebe da igram od prvog poena kao da je u pitanju intenziteta na 5:5, kao što je recimo bilo u drugom setu meča sa Dijas. Ipak, fizički nisam mogla da iznesem takav tempo igre. Nisam mogla da joj pariram u dugom poenu sa udarcima koje mi je nametnula. Sve u svemu, definitvino je bolje nego prvi meč, pozitivnija sam dosta. Mislim da je ovo pravi put za mene, samo što moram da radim fizički i na terenu i van njega da radim sa ovim intenzitetom prva dva seta jer sam u drugom setu počela da padam fizički. Padala mi je i brzina prvog servisa. Ovo mi je bio pravi pokazatelj gde se nalazim u odnosu na igračicu iz Top 20, a mislim da je danas pokazala i nivo za Top 10, ali iz ovog meča mogu samo da izvučem pozitivne stvari", izjavila je Krunićeva.

Ponovila je da je za nju najvažnije da se koncentriše na pozitivne stvari u svojoj igri.

"Bio je mnogo bolji nego meč u utorak. Za mene je najvažnije da svakog dana pokazujem bolju igru nego dan pre toga. Neke stvari ne mogu da se promene preko noći. Svakako, i ponašanje na terenu mi je bilo mnogo bolje, bila sam pozitivnija, sve ciljeve koje sam sebi postavila pred meč, a to je da regujem samo na pozitivne stvari i poene, to sam postigla. Ovo ostalo, dakle igrački i fizički, to su stvari koje se lako popravljaju radom na ispravnim stvarima".

Već zna šta je očekuje u narednom periodu. Poručila je da se raduje što će ponovo igrati u Fed kupu za Srbiju.

"Vraćam se kući 19. januara, potom za vikend, tačnije 25. januara idem u Sankt Peterburg. Tamo ću, ako ne uđem u glavni žreb, igrati samo dubl sa Olgom Danilović. Odmah posle toga je Fed kup, a nedelju dana posle toga putujem u Budimpeštu. Sve je u dvorani i onda sledi Amerika", poručila je srpska teniserka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.