Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 22:30

Kruna ne menja vlasnika: Het-trik Amerikanki u Ligi nacija (VIDEO)

Mišel Hekli-Barč nerešiva enigma za Brazilke

Niko kao Amerikanke u Ligi nacija. Dominantna je bila selekcija Sjedinjenih Američkih Država u ligaškom delu, a ništa manje impresivne Mišel Helkli-Barč, Andrea Drus i ostale devojke iz severnoameričke države su bile u završnim bitkama. U reprizi finala iz 2019. godine, odbojkašice Amerike su trijumfovale posle preokreta protiv Brazilki – 3:1 (26:28, 25:23, 25:23, 25:21).

Pretplatile su se Amerikanke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na trofeje u Ligi nacija. Ovo je njihovo takmičenje, tu su neprikosnovene. Potvrdile su to i u Riminiju. Očekivalo se neizvesno finale između dve najmoćnije reprezentacije, bilo je drame u svakom setu, ali sveukupno gledano Amerikanke su lakše nego što je to očekivano osvojile zlato i ostvarile het-trik. Da pandemija virusa korona nije obrnula svet naopačke, sada bi se možda govorilo i o četvrtoj tituli.

Brazilke su bile na dobrom putu, uzele su prvi set na razliku, ali je najiskusniju selekciju na turniru sa prosekom od 30 godina počeo da stiže umor. Nisu bile u stanju da se nadmeću sa poletnim odbojkašicama Amerike. A Mišel Hekli-Barč bila je neuhvatljiva. Pomela je Brazilke u naredna tri seta i meč završila sa 22 poena.

Snalazile su se bolje Amerikanke u završnicama setova, osvajale su bitne poene i duge razmene. Letele su po terenu kada je bilo gusto, a najveća potpora Mišel Hekli-Barč bile su Džordan Tompson, koja je osvojila 16 poena, ako i Andrea Drus koja je dodala 12, odnosno kapitenka Džordan Larson sa poenom manje. Kod Brazilki je najučinkovitija bila Gabrijela Gimarais Braga sa 18 poena. U stopu su je sledile Tandara i Ana da Silva sa 17 poena.

USA 🇺🇸 KEEP THEIR VNL CROWN 👑!

Americans claim the third VNL title 🥇 with a 1-3 (28-26, 23-25, 23-25, 21-25) win 🆚 Brazil 🇧🇷!

📺 WATCH FULL MATCH REPLAY ➡ https://t.co/tbfrOXylkc

📰 Updates ➡ https://t.co/KpYig2dCyq

🏐 #BePartOfTheGame #VNLFinals #Volleyball pic.twitter.com/u130fne4Px

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE (RIMINI, ITALIJA)

Petak

FINALE

Brazil - SAD 1:3 (28:26, 23:25, 23:25, 21:25)

ZA 3. MESTO

Turska - Japan 0:3 (19:25, 16:25, 17:25)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.