Krstajić o Mijatu i Luki: Ne gledam u prošlost, takav sam čovek VIDEO

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić o Mijatu i Luki: Ne gledam u prošlost, takav sam čovek VIDEO

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je pri objavljivanju spiska reprezentacije da nije imao dilemu da li će zvati Mijata Gaćinovića.

Gaćinović je nedavno izjavio da je zaslužio poziv za Svetsko prvenstvo, ali da mu selektor nije lično saopštio zašto nije pozvan.

"Bilo je dosta turbulencija i priče u poslednja dva meseca, možda i sa razlogom, ali mislim više bez razloga. Pre tri-četiri dana, dok sam boravio u Londonu, u intervjuu sam izjavio da sam čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takav kakav sam. Preko nekih stvari prelazim sasvim normalno, to je ljudski. Srbija je iznad svih nas kada igramo za nacionalni tim. Što se tiče Gaćinovićeve izjave koju je objavila nemačka štampa, nije takva kakvu su preneli naši mediji, nažalost. Nisam uopšte imao dileme da li da ga zovem ili ne", rekao je Krstajić, a onda se samoinicijativno dotakao i slučaja Luke Milivojevića.

"Da ne bude sledeće pitanje oko Luke Milivojevića, odmah ću odgovoriti. Ono što sam rekao je tačno – nisam čovek koji gleda u prošlost, već u budućnost. Luka je odličan momak, pravi fajter igrač i sigurno je da ne treba trošiti reči o njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima. To treba da stavimo po strani i da se okrenemo reprezentaciji. Takve priče više ne piju vodu i više ne želim, niti imam nameru da se bavim takvim stvarima".

Krstajić je istakao da želi da stavi tačku na raspravu o spomenutim stvarima i da se fokusira na predstojeće izazove.

"Jednostavno, Crna Gora i Rumunija su sledeće dve utakmice, gde želimo da napravimo što bolji rezultat. Naš je cilj da budemo prvi u grupi, poštujemo obe ekipe, ali ćemo učiniti sve za pobedu. Šta ćemo spremiti i odraditi taktički, to je na nama. Očekuje nas paklena atmosfera u Podgorici, ali verujem u svoju ekipu i, s jedne strane, prava ekipa na koju je selektor tumbaković stavio svoj trenerski pečat. Meni je bio trener i mnogo sam naučio od njega, ali Srbija je ta koja ide u Crnu Goru da pobedi", zaključio je Krstajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.