Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 02:24

Kriza steže kaiš: Hajduk reže troškove i ukida razvojni tim

„Potrebne su nam dve grupne faze u Evropi da bismo se stabilizovali“, poručio je predsednik Bilih

Na Poljudu odavno ne cvetaju ruže, a upitno je da li će Hajduk na leto uopšte izaći u Evropu. Osvajanje naslova prvaka duži vremenski period je misaona imenica za hrvatskog velikana i bolna tačka kod navijača, ali se makar izlazak u Evropu nije dovodio u pitanje.

Iz sezone u sezonu Hajduk razuverava navijače, uvek može gore. Rezultata nema, a finansije su standardno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << upitne. Pogodila je globalna kriza sve klubove, niko nije izostavljen, samo je pitanje na koga će u kolikoj meri da utiče.

Predsednik Hajduka Lukša Jakobušić je na skupštini kluba saopštio da se ukida drugi tim, prenose hrvatski mediji. Drugi tim trenutno broj 41 igrača, sa njih 19 će biti raskinuti ugovori, petoricu najkvalitetniji očekuje prekomanda u prvi tim, dok će 17 igrača biti prosleđeno na pozajmice.

19.05: (1.20) Dinamo Zagreb (5.80) Istra (13.0)

Ponovo se najavljuje borba za trofeje u domaćim okvirima. Ništa novo kada se priča o nadolazećoj sezoni, ali kao po pravilu realnost biva surova i kada se podvuče crta kaže da Hajduk ostaje praznih šaka. Za novu sezonu stara priča, ostaje da se vidi da li će i rezultati ostati kakvi su trenutno, ali i godinama unazad, ili će se na Poljudu stvari mrdnuti sa mrtve tačke.

Rezanje troškova ne nagoveštava da će doći do zaokreta i zauzimanja pravog kursa.

''U sledećoj sezoni nam je cilj borba za trofeje u domaćim takmičenjima. U Evropi nam je cilj grupna faza, to je 12 utakmica u Evropi i šest u Splitu. Cilj nam je i afirmacija mladih igrača, smanjenje troškova prvog tima za oko 30 odsto. Naravno da je to paradoks. Trošili smo više, bili smo peti. I sad smo peti, nismo se puno pomakli. Kako ćemo smanjiti 30 odsto troškove i popraviti plasman? Pa to jeste naš izazov. Imamo plan i način na koji je sportski direktor to posložio, mislim da smo na dobrom putu da to tako bude. I to su ciljevi. Nama su potrebne dve grupne faze u evropskim takmičenjima zaredom da bismo se stabilizovali. Budite sigurni da dajemo sve od sebe da to bude već sad'', poručio je Jakobušić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.