Krivokapić pred novosadski derbi o terenu, lepog fudbala neće biti

Izvor: Sportske.net, 14.Dec.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivokapić pred novosadski derbi o terenu, lepog fudbala neće biti

Trener fudbalera Vojvodine Radovan Krivokapić rekao je danas da očekuje rovovsku borbu u predstojećem meču protiv Proletera i istakao da će najvažnije biti pobedom završiti jesenji deo sezone u Super ligi Srbije.

"Ono što je bilo daleko, došlo je blizu. Ostala je još jedna utakmica u jesenjem delu prvenstva i želimo da obradujemo naše navijače, te da koliko-toliko popravimo sliku o sebi u ovoj polusezoni", rekao je vršilac dužnosti trenera Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
U 21. kolu Super lige Srbije, poslednjem u prvom delu sezone, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Proletera iz Novog Sada.

"Proleter je ekipa koja slovi za našeg 'mladjeg brata' ili bi tako barem trebalo da bude. Odlično se poznajemo i medju nama nema tajni, a čak se i srećemo po gradu. Dosta naših igrača je igralo u Proleteru, baš kao što i kod njih ima dosta onih koji su prošli školu Vojvodine, pa će motiva biti na pretek. Uostalom, sama činjenica da se ovaj meč naziva vojvodjanskim derbijem govori da će biti naboja i tenzija na terenu", rekao je Krivokapić.

Vojvodina i Proleter u sutrašnju utakmicu ulaze sa deobe sedmog i osmog mesta, obzirom na to da oba tima imaju po 27 bodova.

"Položaj na tabeli i rezultati koje su ostvarivale dve ekipe govore da sutra nema nekog favorita. Vojvodina je treći klub u državi i ima mnogo veću istoriju nego Proleter, ali činjenica da smo trenutno rezultatski u egalu nagoveštava zaista neizvesnu utakmicu", rekao je Krivokapić.

On je dodao i da se nada da će svi akteri meča biti na nivou derbija.

"Nemojte očekivati lep fudbal, pogotovo zbog vremenskih uslova i stanja terena. Mi se spremamo za rovovsku borbu i jednu pravu bitku na terenu, a verujem da isto tako razmišljaju i u Proleteru, odnosno da će i oni imati veliku želju da se dokažu. Medjutim, budite sigurni u to da će naša želja biti još veća i da, koliko god spremni da budu, mi ćemo biti spremniji", rekao je Krivokapić.

"Imamo obavezu prema grbu kluba koji predstavljamo i želimo da jesen završimo u ritmu u kojem smo igrali na poslednje tri utakmice. Sutra nije toliko ni važno da igramo lepo, koliko to da damo sve od sebe i pobedimo, pa da u dobrom raspoloženju odemo na pauzu", dodao je on.

Na pitanje novinara da ocenom od jedan do pet oceni ovu polusezonu Vojvodine, Krivokapić će rekao da bi dao ocenu tri na četiri.

On je istakao da još nije razgovarao s upravom kluba o tome da li će i na proleće predvoditi tim kao šef stručnog štaba.

"Još ništa nismo detaljno precizirali i to na moju inicijativu, jer ne želim da se igrači time opterećuju. Hajde da prvo završimo ovo kako treba, pa ćemo onda razgovarati o mojoj budućnosti", rekao je Krivokapić.

Utakmica se sutra od 15.00 na "Karađorđu".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.