Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 15:49

Kritičari, gde ste sad? Proradila Juveova pojačanja, Mekeni je sve ozbiljniji (VIDEO)

Lak posao branioca titule protiv Bolonje

Sedmica u kojoj je Andrea Pirlo zapužio usta kritičarima. Makar privremeno. Najpre je osvojio prvi trofej u trenerskoj karieri (Superkup Italije pobedom nad Napolijem), potom pokazao da je sposoban da razigra letošnje akvizicije (oba gola u trijumfu nad Bolonjom 2:0 delo su novajlija), a usput smanjio razliku u odnosu na Milan na sedam bodova.

Juventus sad ima meča manje od lidera Serije, ima i fudbalere >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji nagoveštavaju da je bilo smisla u kupovinama Artura Mela i Vestona Mekenija, bivši fudbaleri Barselone i Šalkea potpisnici su očekivanih bodova nad sastavom Siniše Mihajlovića, boljim nego što rezultat pokazuje.

Doduše, sam Juve je bio na nivou. Verovatno u nameri da pokaže koliko ga ga je zaboleo poraz od Intera u prethodnoj rundi. Ispalio je 22 udarca ka Lukašu Skorupskom, čak 12 u okvir gola, pretio sa svih strana i zasluženo nastavio teror nad Bolonjom u Torinu, koji datira od decembra 2011. Devet utakmica – devet pobeda.

Ovu je nagovestio Melo. Slučajno, ali zasluženo. Brazilac angažovan iz Barselone u sklopu trampe sa Miralemom Pjanićem postigao je prvenac u novoj sredini. Doveden je sa režira igru, povezuje linije tima, kao centralni vezista dotura loptu ofanzivcima i zato retko šutira. Od početka sezone samo pet puta. Danas dovoljno da posle odbitka kao na fliperu lopta promeni smer, prevari poljskog golmana i prvim pogotkom u dresu Stare dame olakša posao domaćinu.

Jeste Mihajlovićev tim igrao otvoreno (šanse Orsolinija, Baroua, Sansonea), ali ga realizacija muči. Na trećem vezanom gostovanju nije pogodio cilj. Zato jeste Veston Mekeni. Mladi Amerikanac u poslednje vreme se nametnuo kao važan šraf Pirlove ekipe i nagrada je stigla u vidu mata posle kornera Huana Kvadrada. Već četvrti gol postigao je Mekeni, a ni njemu to nije u opisu radnog mesta.

Pirlov efekat...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.