Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 05:13

Krespo je spasio sezonu, Sa Pinto će morati da spasava glavu ili da se nada Baloteliju (VIDEO)

Poznati svi parovi četvrtfinala Kopa Sudamerikane

Vasko da Gama je jedan od najvećih brazilskih klubova, drugi najpopularniji posle Flamenga u Rio de Žanieru, nekadašnji prvak Južne Amerike, ali minulih godina nema uspeha. Poslednju titulu u Brazilu je osvojio pre 20 godina, poslednji Kup pre 10, poslednju lokalnu Karioka titulu pre skoro pet godina, a u ovoj deceniji je čak dva puta ispadao u Seriju B. U senci je gradskih rivala Flamenga, Fluminensea, pa i Botafoga. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Ni ova sezona ne ide dobro. U prvenstvu se bore za opstanak, ispali su na startu u Kupu Brazila, a spas je mogao da dođe u Kopa Sudamerikani u kojoj su dogurali do osmine finala i okršaja sa argentinskom Defenzom i Hustisijom. U prvom meču u Argentini je Vasko izvukao remi 1:1 i prednost gola u gostima, pa je sa realnim šansama dočekao revanš na svom terenu. Pogotovo što je Defenza loše startovala u Kupu Dijega Maradone u Argentini i ispala u grupi pa joj je Kopa Sudamerikana bila jedina nada da nastavi sa takmičarskim fudbalom ove sezone.

Zbog celokupnog stanja u klubu i ekipi, Vaskovi nezadovoljni navijači (ukupno ih je preko 7.000.000 u Brazilu) su danas protestovali ispred sedišta kluba i tražili razgovor sa igračima koji su i dobili. Poručeno je da više nema prava na kiks i da će Vasko mora početi da pobeđuje. Uoči meča su uz pomalo preteće pesme, ali i uz podršku, dočekali autobus sa ekipom ispred stadiona. Taj pritisak nije dao rezultat. Štaviše, stvorio je kontraefekat, pa je Vasko poražen 0:1, eliminisan je i do kraja sezone mu ostaje samo borba za opstanak u Seriji A.

Portugalski trener Rikardo Sa Pinto se vratio na klupu Vaska posle preležane infekcije korona virusom ali je nastavio sa lošim rezultatima i ostaje na samo dve pobede u 10 mečeva. Deluje da navijači neće više imati stpljenja sa njim i da bi klub mogao da ga otpusti posle manje od dva meseca na klupi. Ili će Sa Pinto dočekati Marija Balotelija kao spasioca. Vasko je ponudio ugovor kontroverznom Italijanu koji nema klub i veruje da će ga on prihvatiti. Ili je to samo mazanje očiju navijačima…

Vasku bi dobro došlo i neko slabije pojačanje od Balotelija s obzirom kako igra. Treba reći i da su večeras bili lišeni usluga najboljeg strelca i igrača, argentinskog napadača Hermana Kana koji je pozitivan na Kovid.

Gostujuća ekipa koju sa klupe predvodi Ernan Krespo je to iskoristila, bila bolja u prvom poluvremenu, više držala loptu i uvela bezopasnog domaćina u nervozu. Taman kada je Vasko počeo da napada u drugom poluvremenu, usledio je hladan tuš i smešno primljen gol. Golman Lukao je očajno intervenisao, a rezervista Ačen iskoristio poklon i pogodio za vođstvo Defenze i Hustisije.

Uspaničili su se domaći fudbaleri i krenuli u stihijske napade prepune grešaka, Sa Pinto je zakasnio sa izmenama i tek u poslednjih desetak minuta meča su Moreplovci pritisnuli rivala, ali je bilo kasno... Defenza i Hustisija se odbranila i ide u četvrtfinale gde je čeka još jedan brazilski tim – Baija.

A u četvrtfinalu je posle prave drame i kolumbijski Junior koji je eliminisao čileansku Union la Kaljeru. Posle pobede u prvom meču na svom terenu sa 2:1, Junior je večeras istim rezultatom poražen u Čileu, ali je nakon boljeg izvođenja penala prošao dalje rezultatom 4:2. Sa dva igrača manje!

Junior je šokirao Čileance golčinom Borhe u 25. sekundu meča!

Ipak, Union la Kaljera je preokrenula golovima Kordera na isteku prvog poluvremena i Leive posle sat vremena igre. Kada je kontroverzni Teo Gutijerez dobio crveni karton u 85. minutu zbog pogibljenog starta, delovalo je da domaćin može i do trećeg gola. U 90. minutu je zbog udaranja protivnika isključen i Vaskez ali je malo vremena preostalo da Čileanci iskoriste prednost od dva igrača više jer nije bilo produžetaka već se odmah pristupilo izvođenju penala. Domaći su promašili prvi i četvrti penal, Kolumbijci su pogodili svaki i prošli dalje. Junior u četvrtfinalu opet ide na čileanski tim – Kokimbo Unido.

Čast čileanskog fudbala u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane će da brani i Univerzidad de Katolika. Oni su večeras poraženi kod kuće 0:1 od urugvajskog River Plejta, ali su zahvaljujući pobedi od 2:1 iz prvog meča, prošli među osam najboljih gde ih čeka argentinski Velez. Poslednji par četvrtfinala je argentinski derbi između Independijentea i Lanusa.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Union Santa Fe - Baija 0:0 /prvi meč 0:1/

Sreda

Deportivo Kali - Velez Sarsfild 1:5 (1:2) /prvi meč 0:2/

Lanus - Bolivar 6:2 (2:1) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

Independijente - Feniks 1:0 (1:0) /prvi meč 4:1/

Uankajo - Kokimbo 0:2 (0:1) /prvi meč 0:0/

Union La Kaljera - Junior 2:1 (1:1) - penalima 2;4 /prvi meč 1:2/

Petak

Universidad Katolika - River M 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

Vasko da Gama - Defensa i Hustisija 0:1 (0:0) /prvi meč 1:1/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Krespo spasao sezonu, Sa Pinto će morati da spasava glavu ili da se nada Baloteliju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020

Poznati svi parovi četvrtfinala Kopa Sudamerikane..Vasko da Gama je jedan od najvećih brazilskih klubova, drugi najpopularniji posle Flamenga u Rio de Žanieru, nekadašnji prvak Južne Amerike, ali minulih godina nema uspeha. Poslednju titulu u Brazilu je osvojio pre 20 godina, poslednji Kup pre 10,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.