Krenula i Voša: Tu gde sedite bio je i Sergej

Izvor: Mondo, 12.Jun.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenula i Voša: "Tu gde sedite bio je i Sergej"

"Nova godina ni po čemu ne sme da podseti na prošlu", dvaput je naglasio predsednik Voše na okupljanju. "Kod mene možete sve - ili ništa", rekao je igračima trener Veselinović.

Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Takmičarska 2018/19 i formalno je počela u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov".

Trener Vojvodine Aleksandar Veselinović okupio je u utorak ekipu u Veterniku, na početku priprema za takmičarsku godinu u kojoj "lale" čeka novi start. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Posle lepog niza učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope, "Stara dama" je u maju ostala ispod crte, pa su u Novom Sadu rešeni da ne dopuste da im se ponovi takva sezona - turbulentna i na terenu i na klupi i u klupskim prostorijama.

Predsednik Voše Dušan Vlaović to je istakao u obraćanju igračima u svečanoj sali.

"Pred nama su duge i naporne pripreme. Nadam se da ćete biti profesionalni i tako će vam sezona biti lakša. Sezona ne sme da podseti na prošlu, ni po čemu. To podvlačim, ni po čemu! Kad to kažem mislim na Upravni odbor, igrače, kao i na žene koje kuvaju u kuhinji... Znate da smo mi veliki klub, od Boškova do Toze Veselinovića, a sada u ovom momentu u Top 5 liga Evrope igraju momci koji su nekada sedeli ovde".

U govoru pred ekipom, prvi čovek Vojvodine nekoliko puta je podsetio na karijere koje su posle odlaska iz Vojvodine napravili Sergej Milinković Savić i Dušan Tadić, učesnici Mundijala.

"Tu gde sada vi sedite sedeo je jedan od najskupljih igrača, a dvojica su u Rusiji".

Dan uoči početka priprema, fudbaleri Vojvodine izvadili su krv u Domu zdravlja na Limanu 4. "Lale" će od srede trenirati dvaput dnevno, a u nedelju 17. juna otići će na Zlatibor, gde će sprovesti centralni deo priprema.

Veselinovićev tim biće na planini do 1. jula i za to vreme odigraće tri kontrolne utakmice - protiv jednog ruskog tima 20. juna, tri dana kasnije takođe (još nepoznat rival), a 30. juna rival Novosađanima biće rumunski Gaz Metan.

Za više od mesec dana, 14. jula, novi tim Vojvodine predstaviće se navijačima na stadionu "Karađorđe", u utakmici protiv Katara.

Kada su u pitanju promene u ekipi, "Karađorđe" su napustili kapiten Dušan Jovančić (Crvena zvezda), Ivan Lakićević (Đenova), Daniel Avramovski (vratio se u Olimpiju) i Nikola Perić, kome je takođe istekao ugovor.

Sa druge strane, iako je bilo nagovešteno da se Nemanja Milojević dogovorio sa Vošom, doskorašnji ofanzivac Čukaričkog i sin trenera Zvezde Vladana Milojevića nije bio na prozivci. Za razliku od njega, novi igrač Vojvodine je definitivno postao Aleksandar Mirkov iz Bečeja.

Veselinović je prvog dana priprema prozvao ove igrače:

Foto: MONDO/Milutin Vujičić

 "Seli smo na brod koji je na pučini na okeanu. Biće vetra, a od nas zavisi kako ćemo to putovanje prebroditi i izdržati. Važno je da se zajedno držimo na ovom putovanju. Ambicije su jasne, važno je da budemo pošteni prema nama samima, da kad se pogledamo u ogledalo znamo da smo dali sve od sebe. Vi znate da kod mene možete sve ili ništa. To od vas zavisi i vi birate", rekao je trener Vojvodine igračima, na početku novog putovanja.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Veselinović obavio prozivku, predsednik Voše najavio pojačanja

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2018

Fudbaleri Vojvodine odradili su danas prvi trening čime su i zvanično počeli pripreme za novu sezonu...Trener Aleksandar Veselinović je igračima poručio da od njih traži maksimalno zalaganje na svakom treningu..."Želim vam da tokom svakog dana vaša lica krase osmesi i pozitivna energija i da...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.