Izvor: RTS, 20.Okt.2020, 15:12

Kreće sezona i u košarkaškoj Ligi šampiona, kovid kroji raspored

Nova, peta po redu sezona košarkaške Lige šampiona počinje večeras, ali je usled pandemije koronavirusa znatno izmenjen ne samo sistem takmičenja nego i kalendar. Zato će se prvog dana igrati samo dve utakmice.
Obe će početi u 20.30, a mesto odigravanja su francuska Burgonja i španska Kanarska ostrva. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Trećeplasirani tim nedavno završenog Fajnal-ejta ovog rastućeg takmičenja, Dižon, bez podrške publike će ugostiti kiparski Keravanos u meču grupe B, gde je apsolutni favorit.
U isto vreme će ekipa Tenerifa biti domaćin danskim Baken Bersima, i takođe biti veliki favorit u okršaju u okviru grupe A, s obzirom na iskustvo u takmičenju (prvi šampion i četvrtfinalista nedavno okončane sezone), ali i jačinu sastava.
Valja istaći da je usled celokupne situacije s kovidom 19 prvobitni dvokružni sistem s četiri grupe sa po osam timova morao biti promenjen, te je formirano osam grupa sa po četiri tima koji će međusobno igrati dva puta (kod kuće i na strani).
Među 32 učesnika ove nove, i bez dileme nikad jače Lige šampiona, jeste i ekipa Igokee iz Aleksandrovca, koja je do grupne faze došla kroz kvalifikacije, a koja će igrati u izuzetno jakoj grupi G sa Hapoelom iz Jerusalima, Turk Telekomom iz Ankare i francuskim Liježom.
Titulu brani španski San Pablo Burgos, našeg povremenog reprezentativca Dejana Kravića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KLŠ: Dižon i Tenerife pobedama otvorili novu sezonu

Izvor: RTS, 21.Okt.2020, 00:23

Košarkaši francuskog Dižona i španskih Tenerifa zebeležili su pobede na startu nove sezone u Košarkaškoj Ligi šampiona, najjačim klupskom takmičenju pod ingerencijom Fiba. . Učesnici nedavno završenog fajnal-ejta zabeležili su očekivane i planirane pobede, ali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.