Kraj najuspešnije NFL ere – Brejdi napušta Petriotse i postaje slobodan igrač

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj najuspešnije NFL ere – Brejdi napušta Petriotse i postaje slobodan igrač

Jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji NFL-a Tom Brejdi će verovatno u sledeću sezonu ući kao slobodan igrač i nakon 20 godina zameniti Nju Ingland petriotse, prenosi američki I-Es-Pi-En, koji se poziva na svoje izvore.
Tom Brejdi ne može da započne pregovore sa drugim timovima do 16. marta, kada će NFL ozvaničiti početak pregovaračkog perioda, navodi I-Es-Pi-En. Nova sezona počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 18. marta.

Eventualni sastanak između Brejdija i trenera Nju Ingland petriotsa Bila Beličika još nije zakazan.
Tom Brejdi je u Nju Ingland stigao u šestoj rundi drafta 2000. godine kao 199. igrač.
Međutim, kvoterbek je očekivao da će biti odabran u drugoj ili trećoj rundi, zbog čega se razočarao i pomislio da će, kako je izjavio u jednom intervjuu za I-Es-Pi-En, morati da bude agent osiguranja.
Međutim, u njegovoj drugoj sezoni se tadašnji startni kvoterbek Dru Bledso povredio, što je omogućilo Brejdiju da ga zameni i pokaže svoj talenat.
Brejdi je sa "patriotama" osvojio šest titula na Superboulu, više nego bilo koji igrač u istoriji NFL-a.
Brejdijevih 20 sezona u Nju Inglandu je najduže vreme koje je jedan kvoterbek proveo u istom timu.
Tom Brejdi u avgustu puni 43 godine. Tri puta je proglašen za najkorisnijeg igrača lige, a četiri puta je bio MVP Superboula. Jedan je od četiri kvoterbeka koji su bacili više od 70.000 jardi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.