Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2021, 19:20

Kraj drame: Bruklin "pronašao" Irvinga, a on izgubio 866.898 dolara

Bek Netsa se posle samovoljnog udaljavanja sutra priključuje timu

Samo dva dana pošto je u Bruklin stigao Džejms Harden, ekipa Netsa "pronašla" je i Kajrija Irvinga koji nestao netragom pre desetak dana. Ol-star bek će se sutra priključiti timu, ali će morati da uplati 50.000 dolara zbog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola NBA, a ostaće i bez dela plate u visini od 816.898 dolara zbog samovoljnog nedolaska na dve utakmice, dok je kako pišu američki >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mediji, duel sa Nagetsima i Niksima propustio jer je bio u petodnevnom karantinu.

Irving je, podsećanja radi, "nestao" 5. januara pošto je Juti izbrojao 29 poena, 6 skokova i 5 asistencija,a drama je počela dva dana kasnije kada je tim saopštio da neće igrati iz privatnih razloga duel sa Filadelfijom. Počele su da kolaju glasine. Jedna od najčešće pominjanih bila je ta da Irving ne igra jer su ga uznemirila politička previranja u SAD. Netsi u početku nisu komentarisali nagađanja, mada je trener Stiv Neš nešto kasnije prekinuo čutanje.

"Kajri je i dalje na ličnom odmoru, a svu komunikacija između njega i organizacije ostaće privatna. Siguran sam da ćete se kad-tad čuti s njim“, rekao je Neš 10. januara neposredno pred meč sa Oklahomom, treći koji je sjajni bek propustio.

I Kevin Durent, druga zvezda Bruklina, odbijala je da ulazi u razloge odsustva saigrača.

"Neću da pričam. Dozvoliću mu da to sam učini. Siguran sam da ćete ga uskoro videti, kad god da se vrati, a mi ga podržavamo 100 odsto i molimo se za najbolje", nisu Durentove reči posle meča sa Oklahomom delovale umirujuće na ljubitelje NBA.

"Potraga" je bila sve bučnija, a strepnja sve veća. A onda je u javnosti isplivao video snimak s jedne rođendanske žurke na kojoj lice Irvinga nije odavao utisak zabrinutog čoveka, pa su brigu javnosti zamenile silne šale na račun igrača i tima.

"Poznati su nam video snimci na društvenim mrežama na kojima je Kajri bio na porodičnom okupljanju. Preispitujemo okolnosti. Kajri ostaje van tima iz ličnih razloga. Datum njegovog povratka tek treba da bude utvrđen. Kajri će imati priliku da se pozabavi svojim odsustvom kada bude spreman za to", izjavio je 12. januara Šon Marks generalni menadžer Netsa.

Reagovala je i NBA. Sprovela je istragu zbog pomenutog video snimka na kome Irving ne nosi zaštitnu masku. Najavila je da će, ukoliko se utvrdi da je video novijeg datuma, član Netsa morati u karantin, u skladu sa zdravstvenim protoklima NBA.

U međuvremenu je u Bruklin sleteo i Džejms Harden, pa su prilike u američkom gradu počelo polako da otoplljavaju.

"Nadam se da će nam se Kajri što pre pridružiti, što delimično zavisi i od NBA. Čekamo da oni izađu sa svojim odlukama o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima. Razgovarao sam sa njim, pa znam da je uzbuđen što će se brzo vratiti na teren", dodao je Marks po dolasku Hardena.

Na kraju "drama" je dobila srećan kraj, Netsi su konačno "pronašli" Irvinga, a on je izgubio skoro 900.000 dolara...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.