Kostić se igrao sa Bajernom, osam golova Lajpciga

Izvor: RTS, 02.Nov.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić se igrao sa Bajernom, osam golova Lajpciga

Fudbaleri Ajntrahta savladali su u Frankfurtu ekipu Bajerna sa 5:1, u derbi utakmici 10. kola Bundeslige. Filip Kostić postigao jedan gol i zabeležio dve asistencije. Lajpcig sa osam golova "počastio" ekipu Majnca, trijumfi vodećih Menhengladbaha i Dortmunda.
Iako ove sezone nisu u najboljoj formi, fudbaleri Ajntrahta ubedljivo su na svom terenu savladali ekipu Bajerna sa 5:1 i približili se vrhu tabele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bundeslige.

Bavarci su od devetog minuta ostali sa igračem manje na terenu, zbog isključenja Boatenga, što je domaći tim iskoristio i zabeležio ubedljiv trijumf.
Filip Kostić doneo je prednost Ajntrahtu, povisio je Sou na asistenciju srpskog fudbalera, da bi konačan rezultat postavio Robert Levandovski.
U nastavku su domaći postigli još tri pogotka, a srelci su bili Abraham, Hintereger i Pacijencija. Kostić je kod gola Hinteregera ponovo bio asistent.
Lajpcig je odigrao fantastičan meč protiv Majnca, a domaći igrači slavili su trijumf od čak 8:0, a istakao se trostruki strelac Timo Verner.
Već na poluvremenu bilo je 5:0, a strelci su bili Sabicer, Verner, Nkunku, Halstenberg i Poulsen, dok su u nastavku golove postigli Verner (dva) i Mukiele.
I vodeće ekipe bile su uspešne u 10. kolu. Menhengladbah je slavio u Leverkuzenu sa 2:1, dok je Borusija u Dortmundu savladala Volfsburg sa 3:0.
U utakmici između Verdera i Frajburga nije bilo pobednika 2:2.
Rezultati i parovi desetog kola Bundeslige:
Petak: Hofenhajm – Paderborn 3:0
Subota:
Leverkuzen – Menhengladbah 1:2
Dortmund – Volfsburg 3:0
Ajntraht – Bajern 5:1
Lajpcig – Majnc 8:0
Verder Frajburg 2:2
Union Berlin – Herta 1:0
Nedelja:
Diseldorf – Keln (15.30)
Augsburg – Šalke (18.00)
Tabela: Menhengladbah 22, Dortmund 19, Lajpcig, Bajern, Frajburg 18, Ajntraht, Volfsburg, Hofenhajm 17, Šalke, Leverkuzen 15, Herta, Verder 11, Union 10, Majnc 9, Diseldorf, Keln, Augsburg 7, Paderborn 4.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.