Košarkaši Srbije osvojili zlato na Univerzijadi

Izvor: Politika, 22.Avg.2011, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Srbije osvojili zlato na Univerzijadi

ŠENŽEN – Košarkaška reprezentacija Srbije odbranila je zlatnu medalju na Univerzijadi u kineskom Šenženu, pošto je danas u finalu savladala selekciju Kanade rezultatom 68:55 (17:19, 15:15, 17:6, 19:15).

Srpski košrkaši ne samo da su uspeli da odbrane titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu, već i da se revanširaju Kanadi za poraz u drugom kolu B grupe (70:67).

Ovoga puta izostala je dramatična završnica, jer je naša selekcija u poslednjih 20 minuta odigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na nivou i rešila pitanje pobednika.

Delovalo je da je otpor protivnika slomljen u trećoj četvrtini, tokom koje Kanađani nisu uspeli da poentiraju iz igre, a svih šest poena postigli su sa linije slobodnih bacanja.

Naš tim je u tim trenucima pojačao u odbrani, šut protivnika je stao, pa se uvukla nervoza u igrače Kanade.

Iako smo imali solidnu prednost (49:40) na startu poslednje deonice Kanađani su pripretili sa pet vezanih poena, ali su Pavićevićevi puleni imali odgovor.

Kanađani su bili raspoloženi u šutu za tri poena u prvom poluremenu, a osim pogodaka van linije 6,75 protivnik je našim košarkašima zadavao problema brzim kontrama i polukontroma.

Pokušavao je Nikola Dragović da odgovori protivniku, ali mu to nije polazilo za rukom, a često je bespotrebno forsirao šut za tri poena.

S druge strane Dragović je u odbrani uspeo da zaustavi jednog od najboljih protivničkih igrača Tajsona Hajncea, koji je na poluvremnu imao 10 poena.

Reprezentaciju Srbije na Univerzijadi u Šenženu predstavljali su Ljubičić, Dragović, Birčević, Bunić, Drča, Živanović, Dimić, Cvetinović, Lučić, Lešić, Jeremić i Štimac.

Tanjug

objavljeno: 22.08.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.