Izvor: MozzartSport.com, 09.Jun.2020, 10:32

Kosanova analiza: Sadik opasna skalamerija, Fića pre Markeca! S Boaćijem i Pavkovim nema igre, Aleksa će pokidati svakog centarhalfa

Iskusni trener u intervjuu za Sportski žurnal natenane o svim detaljima predstojećeg derbija

Zapatio se taj trend kod nas u Srbiji. Niko neće ništa da kaže. Da se nikom ne zamera. Da ne bi slučajno zbog toga propustio neku buduću priliku. Milorad Kosanović nije navikao na takav sistem. Kad je raspoložen govori glasno i jasno. Pa u intervjuu za Sportski žurnal iznosi i detaljnu analizu pred predstojeći derbi Partizana i Crvene zvezde u Kupu Srbije. Mi ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vam preneti samo najzanimljivije detalje, a preporučujemo da kupite Žurnal i pročitate ceo intervju, jer ima šta da se vidi.

Kako bilo, o prvom Zvezdinom problemu i poziciji Mirka Ivanića, na krilu ili u centrali?

Dete zna mnogo fudbala i nije krilni napadač već polušpic kao i Ben. Zvezda ima problem kad obojica igraju zbog sličnih kvaliteta i mogućnosti“, odgovara Kosanović u intervjuu za Sportski žurnal.

Zvezda po rečima Kosanovića ima još nekoliko problema, a mahom su svi oni u vezi sa napadačima.

Da se razumemo: Zvezda nema istinskog napadača“, kaže Kosanović, da bi na potpitanje autora intervjua Ljubiše Panića šta su onda Ričmond Boaći, Milan Pavkov i Tomane odgovorio još jasnije.

Prva dvojica ne umeju s loptom, kad je dobiju u noge, nemaju ni sprint u prostor. Mogu da uđu u šesnaesterac, čekaju centaršut i skoče. S njima, otud, nema igre. Tomane je malo drukčiji, ali tanak kvalitet“.

Zato se spekuliše da bi u špicu crveno-belih mogao da zaigra Aleksa Vukanović? Blistao je kod Kosanovića u Napretku, ali...

Zvezda ne ume da koristi Vukanovića, očevidno. Aleksa kad stane najčešće polulevo i polne da ponavlja sprinteve u dubinu, razbiće svaku odbranu! Pokidaće svakog beka i centarhalfa, zato njemu ne bi trebalo slati loptu u noge. Besmislica je zahtevati da igra leđima okrenut golu. Šteta za njega, šteta za Zvezdu. Mada, pretpostavljam, mogli bi da započnu utakmicu i Vukanović i Ben. Obojicu možete da stavite gde vam je volja s tim što Ben mnogo toga dobrog može da uradi između linija i iza najistirujenijeg napadača. Ali u špicu – ništa“.

Sad, o Partizanu. Tamo prva dilema: Filip Stevanović ili Lazar Marković?

Malom bih dao prednost što ne znači da sam u pravu. Nezgodan je vrlo, ima dobre obe noge i izvanredan ulazak u završnicu s boka. Što je bi bilo bez značaja u utakmici sa Zvezdom, naprotiv. Gobljić je više krilo nego bek, iako brz i može da trči tri dana, ne može sve da stigne... A, Laki igra sve bolje, nakon duge pauze i momka bi trebalo istrpeti“.

Nije međutim da Savo Milošević nema svoje probleme. Naprotiv. Počevši od odbrane predvođene tandemom Strahinja Pavlović – Bojan Ostojić, te desnim bekom Nemanjom Miletićem.

Mileta je meni u borcu igrao štopera i bolji je od svih u Partizanu. Mogao bi i mnogo bolje na desnom beku kad bi prestao da misli samo o protivničkom golu. A, dao je tri u karijeri, ha-ha“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kad je napad u pitanju...

Partizan ima malih problema u organizaciji igre na svojoj polovini, dvadesetak metara od gola. Teško i probija, ako nema poveći prostor na protivničkom delu terena. Može centaršutom, ali to nije smisleni proboj već ubačena lopta. Nezgoda Zvezdina bi mogli da budu dobri bočni igrači, plus Suma i Natko, kao i tehnički potpuno neobučeni Sadik, ali snažna ’skalamerija’ od dva metra dugog koraka, otud veoma nezgodan u situacijama jedan na jedan“, otvoreno će Kosanović.

U Zvezdi mnogo vidi mnogo više dilema kad je početnih 11 u pitanju – o tome opširnije čitajte u tekstu Darjana Nedeljkovića – dok Savo Milošević nema mnogo prostora za eksperimentisanje. Prva dilema je Stevanović ili Marković, a druga pozicija Natha: odmah iza špiceva ili uz Sašu Zdjelara umesto Aleksandra Šćekića. U toj varijanti Sejduba Suma bi napred, ali...

Izraelac ne može dobro da odradi fazu odbrane, ako igra Ben. Valja i sprečiti dovoz, zaustaviti igrače koji donose igru i loptu. Zdjelar i Šćekić su tome vičniji“.

To bi značilo da bi Suma počeo sa klupe?

Da... A lepo je izgledao u Subotici. Sve misliš niđta ne može, kad se razigra – neprijatan čovek, a-ha-ha“.

Za sistem kaže da je nebitan, mnogo je važniji koncept igre, ko šta radi sa loptom, bez lopte, šta se dešava između linija... I otvoreno pita: imaju li Milošević i Dejan Stanković iskustva da sve to isprate?

Savo je vredan i posvećen trenerskom poslu, pametan i elokventan. Ali, nedovoljno strpljiv i previše nervozan. Trebalo bi da analizira i priznaje greške, da uči. ćuti i radi. Deki je tek počeo, utisak je da još igra fudbal, a-ha-ha.... Ovo pomenuto Dejan ne može da vidi, izuzev da li igrač tera loptu kriminalno ili nadahnuto. Ne može. Trenersko iskustvo se stiče“.

I za kraj, šta će da odluči?

Zvezdina igra u 30 metar od Stojkovićevog gola i Partizanova u 30 od Borjanovog... Da ne dužim, kvaka je da igrate gde vi želite, a ne gde hoće rival“, završava Kosanović intervju za Sportski žurnal.

Jedna od otvorenijih fudbalskih analiza koju smo skor pročitali. Samo da vidimo da li će baš tako da izgleda na terenu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.