Korona pokosila i legendarnog jugoslovenskog reprezentativca, poznati košarkaš završio u bolnici

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2020, 14:44

Korona pokosila i legendarnog jugoslovenskog reprezentativca, poznati košarkaš završio u bolnici

Nadamo se da će uspeti da dobije ovu bitku.

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Nikola Plećaš (72) hospitalizovan je u pulskoj bolnici nakon što mu je potvrđen pozitivan test na virus COVID-19.

Plećaš je veliko ime jugoslovenske košarke i član generacije koja je 70-ih godina osvajala medalje na najvećim takmičenjima.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. osvojio je srebrnu medalju, a na Svetskim prvenstvima se može pohvaliti prvim mesto 1970. u Jugoslaviji i drugim četiri godine kasnije u Portoriku.

Uspešan je bio i na Evropskim prvenstvima na kojima je osvojio po dve zlate i srebrne medalje.


Verovatno bi njegova kolekcija reprezentativnih odličja bila i veča da se pred Olimpijske igre u Montrealu 1976. nije pojavila afera zbog koje nije otputovao na veliko takmičenje.

Važi za legendu zagrebačke Lokomotive, koja je preimenovana u sadašnju Cibonu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.