Kopljem na šampiona u borbi za titulu

Izvor: B92, 21.Jan.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kopljem" na šampiona u borbi za titulu

Fudbaleri Ajaksa i Fejenorda "resetuju" takmičenje u holandskom šampionatu derbijem 19. kola Eredivizije.

Fejenord u novi holandski fudbalski "klasik" ulazi sa petog mesta i više nije ista ekipa koja je prošle godine sa Dirkom Kautom osvojila titulu prvaka Holandije.

Napadač se penzionisao, a pozornicu je i "Kopljanicima" iz Amsterdama i rotermadskoj ekipi uzeo PSV.

Ajaks je drugi sa 41 bodom, Fejenord peti sa 32 pa je i jednima i drugima pobeda preko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebna u borbi za titulu odnosno Evropu. Ajaks je kiksnuo jedino protiv Tventea krajem decembra u Kupu, ali je u ligi u seriji dobrih rezultata.

Pep Gvardiola i njegov Mančester siti su poslednji koji su pobedili Fejenord, a od tada "petarda" protiv Rode, sedam golova spakovanih Sparti garantuju da će Fejenord i Ajaks od 14 i 30 ispisati novu stranicu holandskog klasika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.