Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 22:56

Kopa Sudamerikana: Libertad se šesticom zagrejao za Gojanense

Paragvajski predstavnik bi trijumfom overio prvo mesto kolo pre kraja

Prethodnog kola Atletiko Gojanense je prepustio vodeću poziciju u okviru grupe F, kada je ekipa kojom taktički zapoveda Hotrhe Kampos Oliveira na svom terenuodigrala razočaravajućih 0:0 sa Palestinom. Čileanski predstavnik nema šanse za plasman u narednu fazu, a remi u Brazilu bio mu je prvi osvojen bod u dosadašnjem delu takmičenja. Priliku, koja se ukazala nakon podele bodova, vešto je iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Libertad, koji je svom stadionu dr Nikolas Leoz u Asunsiou minimalnim rezultatom savladao argentinski sastav Njuels Old Bojsa, čime je ponovo izbio na poziciju koja vodi ka osminifinala.

Da bi paragvajski predstavnik zadržao prvo i jedino mesto koje vodi u narednu rundu takmičenja, neophodno je da na noćašnjem (00.15) gostovanju u Gojani, ostane neporažen, čime bi se pitanje prolaska u eliminacionu fazu rešavalo u poslednjem kolu, kada Repoljerosi gostuju već prežaljenom Palestinu, dok Gojanense putuje na megdan Leproznima iz Rosarija, koji su takođe ostali bez šanse za nastavak takmičenja. Ako kojim slučajem ekipa koju predvodi Danijel Garnero trijumfuje u Brazilu, već noćas bi zapečatili kartu za eliminacionu fazu, u suprotnom ponovo bi prepustili vodeću poziciju Zmajevima, koji su pre dve nedelje u prvom susretu ovih ekipa, izašli kao pobednici.

Paragvajski sastav je lider grupe F sa devet bodova, jednim više od brazilskog predstavnika, zatim sledi argentinski Njuels sa četiri i čileanski Palestinci sa jednim osvojenim bodom.

Prioritet Libertada bila je titula u nacionalnom prvenstvu, pa je argentinski stručnjak zbog toga u drugom po jačini klupskom takmičenju na tlu Južne Amerike nastupao sa alternativnim i dosta izmenjenim sastavom, što je za sada donelo dobre rezultate. Repoljerosi su nadomak šampionskog pehara paragvajske Aperture, gde su preostala još dva kola do kraja prvenstva, dok je timu sa Leoza potrebno tri boda kako bi i matematički osigurao novi naslov prvaka države, a tu šansu imaće već predstojećeg vikenda kada će na svom terenu dočekati Sol de Ameriku.

“Na najbolji način sprovodimo učešće na dva fronta. Imamo vrlo širok sastav i odličan fudbalski kvalitet”, rekao je Garnero.

00.15: (2,10) Gojanense (3,20) Libertad (3,45)

Golovima koji su postigli Hulio Enkiso, Ramon Martinez, Ektor Viljalba (dva) i Oskar Kardozo (dva), Libertad je u prethodnom kolu Aperture, na gostovanju deklasirao Guarani rezultatom 6:1. U startnih jedanaest na tom susretu našli su se i iskusni urugvajski čuvar mreže Martin Silva, koji je dobar deo karijere proveo nastupajući za Vasko da Gamu, desni bek Ivan Piris, koji je takođe nastupao u brazilskom šampionatu kao član Sao Paula, kao i kolumbijski defanzivac Danijel Bokanegra koji je sa Atletiko Nasionalom osvojio titulu kontinentalnog prvaka 2016. godine. Zanajući da je na prethodnim susretima nasupao sa mešovitim sastavom, Garnero nije rasvetlio sa kojom će verzijom tima izaći na travnatu podlogu stadiona Kastelo do Dragao u Gojani.

Sa druge strane Gojanenseovo putovanje u Kopa Sudamerikani, sa kojeg je odsustvovao devet godina, moglo bi da se završi noćas. Preuranjena eliminacija bila bi dvostruki udarac, nakon što je minulog vikenda njihov trener Horhe de Amorim Kampos, poznatiji kao Žoržinjo, osvajač zlatne boginje sa nacionalnom selekcijom 1994. godine u SAD-u, podneo ostavku. Po njegovom saopštenju, razlog ovakvog poteza bila je javna kritika rezultata tima od strane predsednika kluba Adsona Batiste.

“Ne želim da ostanem ovde i budem mutav, govoriću ono što mislim”, obrazložio je Žoržinjo.

Od kada je debitovao kao trener Zmajeva, 7. aprila, Gojanense je odigrao trinaest utakmica, uz osam pobeda, četiri remija i sa samo jednim porazom. Ali taj neuspeh dogodio se u nejgorem mogućem trenutku, kada su u polufinalu saveznog šampionata eliminisani od strane Gremija iz Anapolisa. Sa različitim stvarnostima, Gojainense je sve svoje snage preorijentisao na učešće u Kopa Sudamerikani, nakon što je ispao iz trke za pehar saveznog prvenstva Gojano. U noćašnji, po svemu sudeći odlučujući duel, ekipu će uvesti pomoćnici donedavnog kormilara, Žao Paolo Sančes i Eduardo Souza.

U timu iz Gojane, ponovo će moći da računaju na prvog čuvara mreže Fernanda Kaufmana, dok će u veznom redu izostati sankcionisani Wilian Maranjao, koji je na prošlom susretu protiv Palestina, posle dva žuta kartona zaradio i isključenje.

KOPA SUDAMERIKANA - 5. KOLO

Grupa B

Sreda

Independijente - Baija 1:0 (0:0)

/Anderson 83AG/

Grupa E

Sreda

River Plejt Asunsion - Penjarol 2:1 (1:0)

/Grasete 10, Kabaljero 90+3 - Alvarez 53/

Grupa G

Sreda

Taljeres - Bragantino 0:1 (0:1)

/Žunio 28/

Četvrtak

00.15: (1,75) Emelek (3,40) Deportivo Tolima (4,70)

Grupa F

Četvrtak

00.15: (2,10) Gojanense (3,20) Libertad (3,45)

Grupa C

Četvrtak

00.15: (2,10) Vilsterman (3,25) Arsenal Sarandi (3,35)

Grupa D

Četvrtak

02.30: (1,37) Paranense (4,40) Melgar (8,00)

02.30: (1,43) Aukas (4,20) Metropolitanos (7,00)

Grupa A

Četvrtak

02.30: (1,67) Rosario (3,45) Uačipato (5,20)

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.