Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 23:11

Kopa Sudamerikana: Kobna šetnja Buenos Ajresom, treći golman brani Baiju

U trećem meču noćašnjeg programa 2. kola drugorangiranog kontinentalnog takmičenja Uačipato je domaćin 12. Oktobru

Drugo kolo grupne faze Kopa Sudamerikane otvoriće meč između brazilskog predstavnika Baije i bolivijske Guabire. Susret će se održati na stadionu Roberto Santos u Salvadoru, glavnom gradu savezne države Baija, i zakazan je za 00.15 po srednjoevropskom vremenu, a glavni sudija biće Kristijan Garaj. Čileanski arbitar je minule sezone u istom takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u dva navrata delio pravdu Baiji, koja je oba puta ubedljivo slavila, prvo protiv urugvajskog Nasionala 3:0, a potom i protiv peruanskog Melgara 4:0.

Posle prvih utakmica u Grupi B, Independijente iz Aveljanede jedini je izašao kao pobednik i trenutno sa tri osvojena boda i prvim mestom opravdava ulogu favorita. Debitant na međunarodnim takmičenjima Montevideo Siti i član velike fudbalske porodice City Football Group, podelio je bodove na svom terenu u duelu sa Baijom, dok se Guabira nalazi na začelju kao jedini poraženi tim u grupi.

00.15: (1,33) Baija (4,70) Guabira (8,50)

Ekipa koju predvodi Dado Kavalkanti ugostićebolivijskog predstavnika bez svog prvog čuvara mreže Daglasa Fridriha, koji se nalazi u samoizolaciji, pošto je utvrđeno da je pozitivan na Kovid-19. Ali ni rezervna opcija na golu brazilske ekipe Mateus Klaus, neće biti u protokolu za ovaj meč, pošto se oporavlja od povrede ramena. Rešenje se pronalazi tek u mladom Mateusu Tešeiri (22), trećem golmanu, koji se proteklog vikenda istakao u polufinalnom meču Severnoistočnog kupa Brazila sa Fortalezom. Tada je u penal završnici uspeo da odbrani dva šuta i odvede svoju ekipu u finale tog takmičenja, koje je na programu već narednog vikenda, a gde će se sastati sa Searom, još jednim brazilskim predstavnikom u Kopa Sudamerikani.

Zbog gustog rasporeda i važnosti predstojećih duela, kormilar Baije moraće da izvrši određene rotacije u timu, jer kako i sam kaže, pojedini igrači su izuzetno umorni iz prethodnog perioda koji je bio izuzetno naporan, a tek im predstoje mečevi u kojima treba opravdati i krunisati uložen trud.

Baija je neporažena na proteklih osam susreta u svim takmičenjima. U odnosu na sastav koji je nastupio prethodnog vikenda, jedina eminentna promena je na mestu desnog krilnog napadača, gde će se umesto Rosija naći paragvajski internacionalac Oskar Ruiz, koji ćesa već standardnim Rodriginjom i Žilbertom Oliveirom činiti ofanzivnu liniju. Treba očekivati i promene u defanzivi gde bi startni tandem štopera koji čine Luis Otavio i Argentinac Herman Sonti, trebalo da zameni dvojac Raniele Almeida i Ignasio da Silva, koji je do sada uglavnom nastupao u državnom šampionatu Baijano.

Guabira je u prvom susretu grupne faze na svom terenu Hilberto Parada u Monteru poražena od Independijentea 3:1. Međutim, ekipa koju predvodi argentinski stručnjak Viktor Andrada, uspela je da, u mešovitom sastavu, prethodnog vikenda ostvari minimalnu pobedu na strani u državnom šampionatu protiv San Hosea, gde se sa nova tri i ukupno devet osvojenih bodova nalazi na šestoj poziciji. Bolivijski predstavnik na ovom susretu trebalo bi da nastupi u identičnoj postavi kao i na meču sa Independijenteom. Na golu je već standardni Said Mustafa, na mestu centralnih bekova naći će se Urugvajac Viktor Galan i Džeferson Ibanjez, u veznom očekuje se da umesto Federika Domingeza nastupi Dijego Ojos, dok će napad činiti kolumbijac Kevin Mina zajedno sa argentinskim kolegom Huanom Voljiotijem.

02.30: (1,93) Uačipato (3,30) 12. Oktobar (3,80)

Čileanski Uačipato i paragvajski klub 12. Oktobar, ove noći (02.30) na stadionu Sausalito u Vinja del Maru, boriće se za prevlast u Grupi A, pošto su oba sastava slavila na mečevima u sklopu prvog kola.

Popularni Šampion sa juga, kako glasi nadimak ovog čileanskog kluba, u novoj sezoni Kopa Sudamerikane startovao je iznenađujućom pobedom na strani, kada je u prestonici Argentine minimalnim rezultatom slavio protiv San Lorenca. U onome što je čileanska štampa klasifikovala kao podvig, ekipa Huana Hosea Luvere odradila je odličan posao na Novom Gasometru, gde je već u petom minutu susreta povela golom Krisa Martineza, i do kraja susreta uspela da sačuva rano stečenu prednost za prva tri boda.

Uačipato je neporažen u dosadašnjem delu sezone računajući sva takmičenja, a minule nedelje među brojnim odloženim mečevima u domaćem prvenstvu bio je i njegov susret sa Palestinom, što mu je omogućilo da u predstojeći duel uđe kao odmornija ekipa.

Sa druge strane i paragvajski predstavnik na obalu Pacifika dolazi sa očiglednim entuzijazmom, pošto je na svom terenu u predgrađu Asunsiona u prvom kolu grupne faze, takođe protiv argentinskog predstavnika Rosario Sentrala, ostvario identičnu pobedu kao i njegov noćašnji domaćin, sa kojim deli prvu poziciju u Grupi A sa istim brojem bodova.

Tim koji predvodi Pedro Sarabija prikazao je izuzetno čvrstu igru u odbrani i na sredini terena, stvarajući izuzetno brze i opasne kontre za ofanzivni dvojac koji čine Hose Arijel Nunjez i Pablo Velaskez, čijim su golom u 69. minutu susreta Paragvajci i došli do prva tri boda.

Popularne Ptičice iz Itagve, neporažene su na prethodnih osam susreta u svim takmičenjima, a na poslednja dva su i bez primljenog, uz četiri postignuta gola, računajući i pobedu ostvarenu proteklog vikenda u državnom prvenstvu protiv Sol de Amerike 3:0.

00.15: (2,80) Arsenal (3,15) Seara (2,45)

Brazilski predstavnik doputovao je u Buenos Ajres gde će se u sklopu drugog kola Grupe C sastati sa Arsenalom iz Sarandija. Seara je pobedom nad Horhe Vilstermanom sa 3:1 otvorila nastupe na međunarodnoj sceni, a proteklog vikenda nastavila je pobednički niz, koji sada broji šest utakmica, gde je u polufinalu Severnoistočnog kupa Brazila savladala Vitoriju. Na taj način je zakazala finalni obračun sa Baijom, još jednim brazilskim predstavnikom koji noćas nastupa u ovom takmičenju.

Sastav u kome će da nastupi ekipa Guta Fereire za sada nije poznat, zbog neviđene gluposti koju su po dolasku u prestonicu Argentine napravili njegovi igrači. Naime, pojedini članovi brazilskog predstavnika uvaćeni su kako šetaju ulicama Puerto Madera, jednog od krajeva Buenos Ajresa gde im se nalazi hotel, što je suprotno protokolima koje je propisao KONMEBOL usled epidemije korona virusa. Tamo je jasno precizirano da gostujuće ekipe ne smeju da napuštaju smeštaj i trening centar. Kako tamošnja štampa izveštava, kompletnoj delagaciji Seare uzeti su PCR brisevi, na osnovu čijih rezultata će vrlo verovatno zavisiti noćašnji sastav ekipe iz brazilske Fortaleze.

Arsenal iz Sarandija poražen je na startu grupne faze ovog takmičenja, posle teškog gostovanja u visinama Anda, gde ga je minimalnim rezultatom savladao Bolivar. Tim porodice Grondona je na stadionu Ernando Siles u La Pazu nastupio sa izuzetno defanzivnom taktikom, gde je u poslednjoj liniji imao čak pet igrača, ali ni to mu nije pomoglo da pruži otpor nevidljivom neprijatelju, razređenom vazduhu pri nadmorskoj visini od 3.600 metara.

Dokaz da ekipa koju predvodi Serhio Rondina iz nedelje u nedelju igra sve bolje je i pobeda koju je ona ostvarila prethodnog vikenda u Liga kupu Argentine, kada je na gostovanju u susednoj Florensio Vareli, minimalnim rezultatom savladala Defensu i Hustisiju, prošlogodišnjeg osvajača Kopa Sudamerikane. Bila je to četvrta utakmica bez poraza u nacionalnom takmičenju, a sve je počelo od remija sa Riverom, potom su usledile pobede nad Godoj Kruzom i Rasingom. Arsenal nema šanse da se nađe u završnici Liga kupa, ali pobede koje je ostvario na proteklim duelima deluju izuzetno ohrabrujuće na čitavu ekipu, koja je rešena da noćas upiše prva tri boda u novoj sezoni na međunarodnoj sceni.

KOPA SUDAMERIKANA - 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

02.30: (1,93) Uačipato (3,30) 12. Oktobar (3,80)

Četvrtak

02.30: (3,15) Rosario (3,05) San Lorenco (2,30)

GRUPA B

Sreda

00.15: (1,33) Baija (4,70) Guabira (8,50)

Četvrtak

00.15: (1,50) Independijente (3,90) Montevideo Siti (6,25)

GRUPA C

Sreda

00.15: (2,80) Arsenal (3,15) Seara (2,45)

Petak

00.15: (2,65) Horhe Vilsterman (3,05) Bolivar (2,65)

GRUPA D

Četvrtak

00:15: (1,20) Atletiko Paranaense (6,00) Metropolitanos (12,0)

02.30: (2,75) Melgar (3,00) Aukas (2,60)

GRUPA E

Petak

00:15: (2,55) Uankajo (3,10) River Plejt Asunsion (2,75)

00:15: (1,65) Korintijans (3,10) Penjarol (5,10)

GRUPA F

Petak

02.30: (2,65) Palestino (3,00) Atletiko Gojanense (2,70)

02.30: (2,30) Njuels (3,00) Libertad (3,20)

GRUPA G

Četvrtak

02.30: (2,60) Emelek (3,00) RB Bragantino (2,75)

02.30: (2,20) Deportes Tolima (3,05) Taljeres (3,35)

GRUPA H

Petak

02.30: (1,45) La Ekidad (4,00) Aragua (7,00)

02.30: (2,65) Lanus (2,95) Gremio (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.