Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 06:10

Kopa Sudamerikana: Erera skupljao otpatke, Independijente i Seara za poluvreme precrtali Bolivijce (VIDEO)

Vilsterman i Guabira poraženi identičnim rezultatom na startu grupne faze drugog po kvalitetu takmičenja Južne Amerike – 1:3

Šampion Kopa Libertadoresa Palmeiras, šampion Kopa Sudamerikane Defensa i Hustisija. Kako prošle godine, tako i prethodnih, brazilski i argentinski klubovi bore se za prevlast na međunarodnoj sceni južnoameričkog kontinenta. Timovima iz preostalih zemalja uglavnom ostaju mrvice, posebno poslednjih sezona. Konkretno bolivijskim ni toliko. Od osnivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pomenutih takmičenja klubovi iz ove središnje zemlje samo jednom su se našli u finalu Sudamerikane, Libertadoresa nijednom.

Ako je suditi na osnovu rezultata sa starta aktuelne sezone, ni ove godine se situacija neće menjati. U uvodnom kolu slabijeg po kvalitetu kontinentalnog takmičenja oba bolivijski klubovi pretrpeli su poraze. I to identičnim rezultatom (1:3). Guabira na svom terenu od Independijentea, Vilsterman u gostima od Seare.

Ni jedni ni drugi nisu pokazali bogzna kakvu igru, o čemu dovoljno govori i rezultat, ali je Vilsterman, za razliku od Guabire, koliko-toliko pružao otpor Seari. Brazilski tim je na poluvremenu imao dva gola prednosti, ali je gost uspeo da je prepolovi pogotkom Osorija sa bele tačke na startku nastavka. Međutim, kako im je to bio jedini udarac ka okviru protivničkog gola, nisu Crveni ni mogli da se nadaju povoljnom rezultatu. Presuda je stigla u završnim minutima, kada je Vinisijus pobegao protivničkim defanzivcima, potom zaobišao i golmana i uspešno realizovao kontru brazilskog tima.

U gotovo istom trenutku u kojem je Vilsterman smanjio zaostatak za Searom, Guabira je bila primorana da podigne belu zastavicu. Igrao se 54. minut kada je Džonatan Erera po drugi put na utakmici pokupio odbitak svojih saigrača i smestio ga iza leđa Saida Mustafe, stigavši tako do het-trika već na startu takmičenja. Za razliku od drugog i trećeg, argentinski napadač je prvi pogodak postigao snažnim udarcem sa dvadesetak metara, kojim je iznenadio čuvara mreže domaćih.

Do počasnog pogotka Guabira je stigla u 89. minutu, kada je najviši u skoku posle jednog slobodnog udarca bio rezervista Paskva.

KOPA SUDAMERIKANA – 1. KOLO

GRUPA C

Četvrtak

Seara - Horhe Vilsterman 3:1 (2:0)

/Pedrinjo 29, Mendoza 37pen, Vinisijus 82 - Osorio 54pen/

Petak

00.15: (1,30) Bolivar (5,00) Arsenal Sarandi (9,00)

GRUPA B

Četvrtak

Guabira - Independijente 1:3 (0:2)

/Paskva 89 - Erera 8, 35, 54/

Montevideo Siti - Baija 1:1 (0:1)

/Picičiljo 51 - Rodriginjo 11/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.