Kopa Libertadores: Prvenac Kaljerija u Sao Paulu, bomba Hohberga i dobri rezultati za Brazilce i Argentince (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Feb.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopa Libertadores: Prvenac Kaljerija u Sao Paulu, bomba Hohberga i dobri rezultati za Brazilce i Argentince (VIDEO)

Meksička Puebla i peruanski Cezar Valjeho izgubili prednost domaćeg terena

Njih 26 već je poznato, a u noći između srede i četvrtka počela je i borba za preostalih šest mesta u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Sudeći prema rezultatima prvih utakmica brazilski Sao Paulo i argentinski Rasing najbliži su tom cilju, jer su ostali neporaženi na gostovanjima, a domaći teren je u južnoameričkom fudbalu i te kako bitna stvar.

Sao Paulo je izvukao 1:1 na gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kod peruanskog Sezara Valjeha, iako je projektil Huana Hohberga pod same rašlje u 19. minutu utakmice domaćima doneo inicijalno vođstvo. Međutim, u 66. minutu Brazuilci su nadoknadili zaostatak zahvaljujući prvencu Džonatana Kaljerija, koji je ovog januara već bio viđen u Evropi pre no što je, barem privremeno, propao njegov transfer iz Boke Juniors u Inter.

Kaljeri, inače, u Sao Paulu igra kao pozajmljeni fudbaler urugvajskog drugoligaša Deportivo Maldonada, koji je fudbalerovim menadžerima i silnim nekim zainteresovanim fondovima samo poslužio kao paravan.

Ali to sada i nije bitno. Kaljerijeva realnost sada je Sao Paulo i protivnici u vidu River Plate, Strongesta i Truhilanosa ako njegov tim uspe da ovih 1:1 materijalizuje u revanšu u Brazilu.



Rasing je gostovao u Meksiku i dva puta jurio rezultat, pošto je Matijas Alustiza bio posebno raspoložen za igru, pa je šampiona meksičke Klauzure iz 2015. godine vodio sa 1:0 i 2:1. Gustavo Bou i Rikardo Noir su su, ipak, utišali stadion Kautemok. Prođe li Rasing dalje igraće u Grupi 3 sa Bokom juniors, Bolivarom i Deportivo Kalijem.

Blizu prolaska u grupnu fazu je i urugvajska River Plata, koja je sa 2:0 savladala Universidad de Čile, dok Urakanu posle minimalca kod kuće neće biti nimalo lako na revanšu u Venuceli.



Kopa Libertadores - prvo kolo:

Urakan - Karakas 1:0 (0:0)

/Gonzales 75/

River Plata - Universidad de Čile 2:0 (0:0)

/Santos 62pen, Erera 72ag/

Sezar Valjeho - Sao Paulo 1:1 (1:0)

/Hohberg 19 - Kaljeri 66/

Puebla - Rasing 2:2 (1:1)

/Alustiza 3, 54pen - Bou 13, Noir 74/

Večeras:

23.30: Independijente - Guarani

01.45: Orijente Petrolero - Santa Fe

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.