Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 23:17

Kopa Libertadores: Palmeirasu se "namešta" osveta, Barselona preti Boki, a Borha "svom" Flamengu

Noćas na programu 3. kolo grupne faze elitnog takmičenja Južne Amerike

Manje od mesec dana posle bitke u Rekopa Sudamerikani, Defensa i Hustisija i Palmeiras obnavljaju rivalstvo u 3. kolu grupne faze Kopa Libertadores. Argentinski sastav uzeo je četiri boda iz svoje uvodne dve utakmice Grupe A, dok Palmeiras sedi prilično na vrhu posle dva slavlja.

Forma Defense u Liga kupu Argentine je u najmanju ruku problematična, ali u kontinentalnoj eliti je za sada skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << perfektna. Aktuelni osvajači Kopa Sudamerikane i Superkupa Južne Amerike su pozitivno započeli tek drugu kampanju u Kopa Libertadores. Igrači Sebastijana Bekasesea morali su da se zadovolje nerešenim rezultatom 1:1 protiv Independijente del Valjea u svojoj uvodnoj utakmici turnira, ali su jednostavno bili prejaki za peruanski Universitario prošle nedelje, kad su blistali Fransisko Picini i Valter Bou, osiguravši ugodnih 3:0.

02.30: (6,75) Defensa i Hustisija (3,60) Palmeiras (1,60)

Sa četiri boda kojima može da se pohvaliti u ovoj fazi, Defensa zauzima drugo mesto u Grupi A, što bi moglo da je odvede do plasmana u šesnaestinu finala ukoliko se učvrsti na toj poziciji - ali poraz od Uniona za vikend označio je njen sedmi uzastopni susret u nacionalnom takmičenju bez pobede.

Pobeda nad Universitariom predstavlja jedini uspeh Defense i Hustisije na stadionu Norberto Tomahelo u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, a izveštaji o više igrača koji su pozitivni na korona virus mogli bi da budu sjajna informacija za Palmeiras koji je željan osvete.

Branilac krune Oslobodioca Amerike počeo je u velikom stilu odbranu trona. Uzeo je šest bodova iz uvodne dve utakmice i lider je svoje grupe. Ekipa Abela Fereire najpre je slavila nad Universitariom sa 3:2, a potom deklasirala Independijente del Valje sa 5:0. Istakao se Roni, anesteziravši rivala i omogućivši Danilu Barbosi, Patriku de Pauli i Luizu Adrijanu da stave šlag na vrh torte.

Palmeiras ove godine nije briljirao u ligaškoj akciji državnog prvenstva Paulista, ali kreće u utakmicu sa Defensom posle tesne pobede nad Santo Andreom, kada je

Gustavo Skarpa postigao odlučujući gol u 19. minutu za brazilskog velikana.

Fereirini ljudi stižu u Buenos Ajres posle tri pobede u gostima u svim takmičenjima, a pošto su savršeno započeli kampanju u Kopa Libertadores, njihove pristalice neće prihvatiti ništa manje od treće pobede. Navijači Verdaa gore od želje da se njihovi miljenici osvete Defensi za poraz u prošlomesečnoj borbi za Superkup Južne Amerike, kada je

Fereirina

ekipa izgubila na penale posle remija 3:3.

Bekasese će imati dosta kadrovskih problema. Nedavno nije mogao da računa na Romera, Gonzalesa, Paredesa, Mezu i Rotondija koji su bili pozitivni na virus korona, a sada su mu van stroja još pet igrača Fernandez, Eskalante, Martinez, Isnaldo i Amade.

Veliku rotaciju treba očekivati i u redovima gostiju, koju su u Paulisti igrali sa skoro svim drugopozivcima, stavljajući na taj način prioritet na elitno takmičenje. Veteran Felipe Melo je jedna opcija u veznom redu, ali Fereira bi trebalo da se drži istih početnih 11 sa meča protiv Independijentea.

02.30: (2,45) Barselona (3,10) Boka Juniors (3,10)

Ekvadorska Barselona i Boka Juniors sukobljavaju se u 3. kolu Grupe C u pokušaju da produže svoj pobednički niz. Iako su obe ekipe osim pobeda na prethodna dva meča uspevale i da sačuvaju mrežu, svesne su da bi potencijalni poraz u međusobnom obračunu otvorio vrata Santosu i Strongestu da se vrate u trku za prolaz u narednu fazu.

Posle poraza u polufinalu prošle godine, Boka je ovog puta još motivisanija da krene po pehar kojem se nada već 14 godina. Đenovljani su smešteni u grupi sa Santosom, timom koji ih je eliminisao u završnici, i osvetili su mu se. Karlos Tevez i Sebastijan Vilja su argentinskom velikanu doneli pobedu od 2:0.

Uprkos tome što sada ima šest bodova prednosti u odnosu na Santos, šef struke Boke Juniors Migel Anhel Ruso više puta je naglasio da samozadovoljstvo ne može da postane bitan faktor tokom preostala četiri meča. Dodajmo i da Boka stiže u Gvajakil posle 338 minuta igre bez primljenog gola na svim frontovima, što će biti rizično protiv protivnika koji relativno lako uspeva da pogodi mrežu.

Pobedivši samo jednom na prethodnih pet mečeva u ekvadorskom šampionatu, Barselona nije očekivala značajan uticaj na ovu grupu. Međutim, briljantan trijumf od 2:0 u gostima prošlogodišnjem vicešampionu Kopa Libertadores Santosu, prodrmala je četu Fabijana Bustosa i otvorila joj put ka nokaut fazi.

Barselona je "overila" taj rezultat razbivši Strongest sa 4:0, pri čemu je Karlos Garses postigao gol u drugom uzastopnom izlasku u kontinentalnoj eliti. Torerosi su već sada sakupili više bodova nego što su to uspeli u ovoj fazi prošle sezone, ali

Bustos zna da bi ih nova pobeda dovela do ivice šesnaestine finala. Domaći strateg nema većih problema oko sastava, baš kao ni velikan iz Buenos Ajresa.

02.30: (3,20) LDU Kito (3,40) Flamengo (2,25)

Zanimljivo će biti i u dvoboju LDU Kita i Flamenga, koji se bore za prvo mesto u Grupi G, pošto oba sastava izgledaju spremno da nadograde pozitivne početke kontinentalne kampanje. Domaćini su u uvodnoj utakmici krenuli sa nerešenim rezultatom 2:2 protiv Union La Kalere, pre nego što su obezbedili udobnu pobedu od 3:1 nad Velez Sarsfildom, dok su gosti do sada zabeležili oba trijumfa.

Jedan od junaka slavlja LDU Kita protiv Veleza bio je

Kristijan Borha, nekadašnji napadač Crvene zvezde, koji je sa dva pogotka obezbedio Albosima prednost, da bi Matijas Zunino naposletku stavio tačku. Noćas će se Borha nameriti na bivši klub, u kojem je proveo šest meseci pre srpske avanture.

Flamengo je započeo kampanju gostovanjem Velezu, gde je trijumfovao teško i tesno sa 3:2, i to pošto je dva puta bio u zaostatku. Ekipa Rožerija Senija je potom dominantno "slistila" Union La Kaleru kod kuće sa 4:1, kada se opet istakao Gabrijel Barbosa, poznatiji kao Gabigol. Napadač Mengaa je uz Gonzala Berhesija i Freda najbolji strelac dosadašnjeg dela takmičenja sa tri pogotka.

KOPA LIBERTADORES - 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

02.30: (6,75) Defensa i Hustisija (3,60) Palmeiras (1,60)

23.55: (1,20) Independijente del Valje (6,75) Universitario (14,0)

GRUPA B

Četvrtak

02.00: (1,53) Internasional (4,00) Olimpija (6,75)

23.55: (1,35) Olvejz Redi (4,90) Deportivo Tahira (9,50)

GRUPA C

Sreda

00.15: (1,25) Santos (6,50) Strongest (10,0)

02.30: (2,45) Barselona (3,10) Boka Juniors (3,10)

GRUPA D

Četvrtak

02.00: (6,00) Santa Fe (3,80) River Plejt (1,60)

23.55: (2,60) Junior (3,05) Fluminense (2,90)

GRUPA E

Sreda

23.55: (3,10) Rasing (3,20) Sao Paulo (2,40)

Četvrtak

02.00: (3,10) Rentistas (3,20) Sporting Kristal (2,40)

GRUPA F

Četvrtak

04.00: (2,10) Universidad Katolika (3,45) Nasional (3,50)

Petak

02.00: (2,30) Atletiko Nasional (3,15) Argentinos Juniors (3,30)

GRUPA G

Sreda

00.15: (3,50) Union La Kalera (3,45) Velez (2,10)

02.30: (3,20) LDU Kito (3,40) Flamengo (2,25)

GRUPA H

Sreda

00.15: (1,52) Atletiko Mineiro (4,10) Sero Portenjo (6,50)

Petak

04.00: (3,35) Deportivo La Guaira (3,10) Amerika Kali (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.