Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 03:22

Kopa Libertadores: Boka startovala minimalcem, Mineiro izbegao bruku u Venecueli (VIDEO)

Đenovljani i bez šestorice bolji od Strongesta - 1:0 (1:0)

Boku Juniors je na startu grupne faze Kopa Libertadoresa sačekao ozbiljan test. Bez Karlosa Teveza, Maura Zaratea, Edvina Kardone, Markosa Roha, Hormana Kampuzana i Karlosa Zambrana, Đenovljani su se uputili na stadion Ernando Siles, smešten na više od 3.500 metara nadmorske visine. Međutim, ekipa Mihela Anhela Rusa je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uspela da prebrodi uvek neugodno gostovanje Strongestu, apsolutnom vladaru bolivijskog fudbala poslednjih godina, i u Argentinu se vratila sa sva tri boda – 1:0 (1:0).

U odsustvu Teveza i Zaratea, ulogu lidera preuzeo je Sebastijan Vilja i već u sedmom minutu rešio pitanje pobednika. Našao se Kolumbijac u sedmom minutu u situaciji jedan na jedan sa protivničkim defanzivcem, prevario ga lažnjakom i potom šutirao snažno u bliži ugao Vakinog gola, za ispostaviće se na kraju pogodak vredan čitavog plena.

Strongest je umeo da iskoristi kadrovske probleme u gostujućem sastavu, smelo je preuzeo inicijativu, držao loptu u posedu dve trećine vremena, uputio 16 udaraca ka protivničkom golu, ali ozbiljniju šansu nije uspeo da stvori. Štaviše, uglavnom je pretio sa distance i tako ostao bez šuta u okvir gola. U poređenju sa bolivijskim timovima zaista je najjači, kako mu i samo ime kaže, ali je na međunarodnoj sceni i dalje "mala maca" - oslabljenu Boku nije uspeo ni da uzdrma.

U istom terminu u Grupi C Atletiko Mineiro je na gostovanju La Gvairi osvojio samo bod, nakon što je gotovo praktično čitavo poluvreme jurio zaostatak venecuelanskog tima – 1:1 (0:1).

Razočaravajuć rezultat za brazilski tim, koji je u prethodnom periodu znatno ojačao igrački kadar nekim, za južnoamerički kontinent zvučnim imenima, poput Hulka, Matijasa Zarača, Ignasija Fernandea, Natana (Čelsi), Alana Franka, Eduaa Vargasa, Marijana (Galatasaraj). I umesto da još do poluvremena meč u svoju korist, gostujući sastav, inače 15 puta skuplji od večerašnjeg rivala, punih 45 minuta se preznojavao i pokušavao da pronađe način kako da izbegne bruku na startu Libertadoresa.

La Gvairu je posle odličnog otvaranja i propuštene izgledne šanse u uvodnih četvrt časa igre, u 20. minutu doveo Adrijan Martinez, posle prelepe solo akcije u kojoj je "promešao" nekoliko igrača Atletika. Mineiro je od tog trenutka preuzeo inicijativu i krenuo po izjednačenje, ali je do ozbiljnijih šansi je teško dolazio. Štaviše, Everson je u nekoliko navrata intervencijama spasao ozbiljnijeg zaostatka pred odlazak na odmor, pa je Kuka na poluvremenu u igru uveo "tešku artiljeriju" u vidu pomenutih Hulka i Zarača. I rezultat je stigao - Arana je u 65. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, a Olses odbio udarac pravo na nogu Zaraču, koji je sa peterca pogodio za izjednačenje.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA C

Sreda

Santos - Barselona Gvajakil 0:2 (0:0)

/Garses 53, Para 69ag/

Četvrtak

Strongest - Boka Juniors 0:1 (0:1)

/Vilja 7/

GRUPA H

Sreda

Deportivo La Gvaira - Atletiko Mineiro 1:1 (1:0)

/Martinez 20 - Zaračo 65/

Četvrtak

04.00: (2,25) Amerika Kali (3,00) Sero Portenjo (3,60)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.