Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2021, 04:42

Kopa Libertadores: Argentinos Juniors u nokaut fazi posle 36 godina, Barselona preko Boke overila prolaz

Milioneri će morati da strepe u poslednjem kolu

Argentinski klubovi dominiraju Južnom Amerikom ove sezone. Boka Juniors i River Plejt stigli su nadomak nokaut faze, dok su preostala tri predstavnika zemlje sa samog juga Zelenog kontinenta obezbedila učešće u završnici ovogodišnjeg Kopa Libertadoresa. Minimalnom pobedom nad Atletiko Nasionalom (1:0) na svom Dijego Armando Maradona stadionu, Argentinos Juniorsi su kolo pre kraja grupne faze rezervisali mesto među 16 najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << timova Južne Amerike i pridružili se Defensi i Hustisiji i Rasingu, koji su isto učinili pre dve noći.

Do svog prvog učešća u nokaut fazi još od 1985. godine, kada su i osvojili svoj jedini trofej Kopa Libertadoresa, fudbaleri Argentinos Juniorsa su stigli vrlo ubedljivo. U prethodnom kolu poraženi su od Univerzidad Katolike, dok su preostala četiri meča dobili bez primljenog gola, pa posle pet rundi imaju gol-razliku 7:1 i čak šest bodova više od drugoplasirane Katolike.

Tri boda vredna prolaska Juniorsima je u poslednjem minutu meča doneo rezervista Emanuel Erera snalažljivošću u protivničkom šesnaestercu. Samo dva minuta ranije gosti su na drugoj strani pogodili stativu iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca. Za Atletiko je večerašnji meč bio četvrti uzastopni bez pobede u grupnoj fazi, ali i dalje imaju izgledne šanse da se nađu u nokaut fazi. Imaju pet bodova, isto koliko i Nasional, dok Katolika, sa kojom igraju u poslednjem kolu, ima bod više.

Identična je situacija i u Grupi C, gde je remijem bez golova na gostovanju Boki, Barselona obezbedila prolaz dalje. Ekvadorski tim ima deset bodova, tri više od drugoplasirane Boke, odnosno četiri više od Santosa i Strongesta, te brazilski i bolivijski klub i definitivno ne mogu da ga prestignu u poslednjem kolu. Boka će pak morati da strepi u poslednjem kolu i pride popravi realizaciju (bez gola na poslednje tri utakmica u Libertadoresu), jer bi porazom od Strongesta mogla da ostane bez eliminacione faze, a ne bi joj ni bod "igrao" ukoliko Santos savlada Barselonu.

U poslednjem meču odigranom večeras, Internasional je trijumfovao minimalnim rezultatom na gostovanju Olimpiji i preuzeo lidersku poziciju u Grupi B, u kojoj ništa još uvek nije rešeno. Brazilski klub uz Deportivo Tahiru ima devet bodova, dok Olvejz Redi i Olimpija imaju po šest. Mada, kako Internasional ima daleko bolju gol-razliku od ostalih timova (+7, Tahira +1, Olvejz Redi -3, Olimpija -5), koja u slučaju istog broja bodova donosi prevagu, čini se da su Crveni obezbedili prolaz.

Internasionalu je vredna tri boda doneo rezervista Juri Alberto u 83. minutu, četvrt časa nakon što je Olimpija ostala sa igračem manje. Na kraju je i sam Alberto "pocrveneo" u poslednjem minutu meča, ali njegovo isključenje nije uticalo na promenu rezultata.

KOPA LIBERTADORES - 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA B

Četvrtak

Deportivo Tahira - Olvejz Redi 7:2 (4:0)

/Gondola 12, 46, Kova 24, Čakon 37, Gomez 44, Kovea 61, Angarita 74 - Vander 55, Moskera 68pen/

Petak

Olimpija Asunsion - Internasional 0:1 (0:0)

/Alberto 83/

GRUPA C

Sreda

Strongest – Santos 2:1 (2:0)

/Rejnoso 16, Vili 23 – Felipe Žonatan 64/

Petak

Boka Juniors - Barselona Gvajakil 0:0

GRUPA F

Četvrtak

Nasional – Univerzidad Katolika 1:0 (1:0)

/Okampo 29/

Argentinos Juniors - Atletiko Nasional 1:0 (0:0)

/Erera 90/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.