Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 12:57

Konfete i šampanjac spremni: Titula ide Sportingu ako pobedi Boavistu

Primeira večeras može da i zvanično dobije novog vladara

Šampionska zvona zvone. Sporting je pred krunisanjem. Lisabonski Lavovi se nalaze na vrhu Primeire, sa pet bodova prednosti ispred Porta, i ukoliko večeras savladaju Boavistu u sklopu 32. kola prvenstva Portugalije osvojiće 19. titulu prvaka, prvu posle 19 godina čekanja. Porto se nada kiksu lidera, mada su njegove šanse za odbranu trona svedene na teoriju. Praksa kazuje da će konfete i šampanjac biti viđeni na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmici Sportinga, ako ne večeras na Žoze Alvaladeu, onda već za vikend (21.30).

Puleni Rubena Amorima pobedili su Rio Ave sa 2:0 u poslednjoj utakmici u ligi. Zeleno-beli su bili pod velikim pritiskom u tom duelu, ali ih je pogodak Pedra Gonsalvesa sa bele tačke, 18. u sezoni, u smiraj prvog dela potpuno rasteretio. Pronašli su put do mreže još jednom u drugom delu, držeći igru pod kontrolom i nastavivši utabanom stazom ka tituli. Dodajmo i da je Sporting još neporažen u prvenstvu.

21.30: (1,33) Sporting (5,00) Boavista (10,0)

Zeleno-beli su sakupili 79 bodova i već protiv Boaviste su u situaciji da postanu nedostižni najbližem protivkandidatu, i ostvare gotovo dvodecenijski san. Istina, nije bilo mnogo onih koji su verovali da on može da postane java u tekućoj kampanji, međutim Amorim je udario temelj uspeha i pozicionirao se među najdarovitije mlade stručnjake u zemlji, a i šire.

Ove sezone Sporting je kod kuće u Primeiri zabeležio 11 pobeda i četiri remija.

Tabata, Pedro Poro i Tijago Tomas su povređeni, ali Lavovi se uzdaju u tradiciju, a ona kaže da Boavista ne zna za pobedu nad njima od 2008. godine. Od tada su se dva sastava borila međusobno u 15 navrata u svim takmičenjima, a Sporting je slavio u 13 navrata.

Boavista je prošle nedelje remizirala sa Tondelom posle istog ishoda sa Santa Klarom. Nalazi se na 16. mestu koje vodi u baraž za opstanak, ali veruje da može do sigurne luke koja joj je na bod. Ujedno, davljenik Farense je dva koraka ispod i situacija nije idealna. S obzirom da će je večeras očekuje gostovanje Sportingu, biće joj teško u narednom periodu.

19.00: (9,00) Nasional (5,20) Benfika (1,33)

Na teren će danas i Benfika, koja gostuje fenjerašu Nasionalu. Posle remija u Klasiku protiv Porta, Orlovi su tri kruga pre kraja ligaškog takmičenja sedam bodova daleko od Zmajeva, ali uz duel manje. I pored toga imaju male šanse da zauzmu drugo mesto. Ako žele da zadrže nadu za ovu poziciju, moraju da pobede na Madeiri (19.00).

Posle mučne sezone, kojoj je prethodio dolazak skupih pojačanja, Benfika ostaje ispod očekivanja. Igrači Žorža Žezusa su na putu da obezbede kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je to slaba uteha posle milionskih investicija.

Osim jednog velikog kiksa protiv Žil Visentea, kada su poraženi kod kuće 2:1, Orlovi su poslednjih sedmica bili skoro odlični. Nisu pobedili samo još na proteklom derbiju, ali su slavili na devet od poslednjih 11 mečeva.

Sa druge strane, Nasionalu gori pod nogama i pet bodova je daleko od Boaviste koja je na mestu koje garantuje plej-aut. Domaćinu ne preostaje ništa drugo nego da pokuša da pobedi velikog favorita, jer sve drugo može da znači kraj svih nada u opstanak.

Sve mečeve Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PORTUGALIJA 1 – 32. KOLO

Nedelja

Fereira - Maritimo 1:1 (1:1)

/Luiz 12 - Žoel 40/

Žil Visente - Braga 1:1 (1:1)

/Gonsalves 29 - Orta 9/

Ponedeljak

Portimonense - Moreirense 1:2 (1:1)

/Fabrisio 20 penal – Feranezi 44, Franko 82/

Porto – Farense 5:1 (3:0)

/Taremi 6, Martinez Toni 14, Luis Dijaz 20, Taremi 59, Mario 84 – Lika 89/

Utorak

17.00: (2,50) Santa Klara (3,05) Rio Ave (3,05)

17.00: (2,70) Tondela (2,95) Belenenses (2,90)

19.00: (9,00) Nasional (5,20) Benfika (1,33)

21.30: (1,33) Sporting (5,00) Boavista (10,0)

Sreda

21.15: (2,50) Vitorija Gimarais (3,20) Famalikao (2,95)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.