Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2021, 00:19

Konačno prvi među stativama: Serhio Romero potpisao za Veneciju

Stigla je i zvanična potvrda

Za šest godina u Mančester junajtedu upisao je 61 nastup. Mnogi veruju da je zaslužio više. Bio je drugi, pa potom i treći izbor na Old Trafordu, a sada će konačno biti neprikosnoven među stativama. Serhio Romero je novo pojačanje Venecije.

Uz dužno poštovanje prema 36-godišnjem Fincu Nikiju Maenpau, ali i povređenom Luki Lezeriniju, čini se da će morati da prepuste mesto među stativama Romeru. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dokazao je bivši golman Đavola da poseduje kvalitet kada god je dobio priliku u Mančesteru, pre toga je oduševljavao svojim izdanjima u dresz AZ Alkmara, Samporije i reprezentacije Argentine. Kvalitetom i renomeom je daleko ispred dvojice pomenutih čuvara, sa kojima će se boriti za minute.

Dobila je Venecija veliko pojačanje. Merkala je Romera i Specija, ali se odlučila za Antonija Mirantea, kojeg će pokušati da završi u narednim danima. Tako je sa biroa za nezaposlene u ekipu Kristijana Zanetija stigao 34-godišnji Argentinac.

Čudo je da nije ranije pronašao klub. Očekivalo se donekle da će karijeru nastaviti u Italiji, mada je bilo i interesovanje iz Premijer lige za njegove usluge. Pre 15 godina je po prvi put na profesionalnom nivou navukao rukavice i stao na gol Rasinga, ali samo godinu dana kasnije otišao je u Holandiju. Kao član AZ-a je dobio poziv i u državni tim, skrenuo i pažnju Sampdorije, koja ga potpisuje za 2.100.000 evra. Od 2013. godine i pozajmice u Monaku, nekako je uporno bio u senci drugih golmana. Najpre Danijela Subašića, potom Emilijana Vivijana, a zatim i Davida De Hee u Mančester junajtedu. Iza sebe ima 258 ligaških utakmica kao profesionalac i 96 nastupa u dresu Gaučosa (rekorder među golmanima), sa kojima je igrao i finale Mundijala pre sedam godina.

Venecija je po ulasku u Seriju A potrošila 17.000.000 evra na pojačanja, a Romero je 15. novajlija u klubu. Uprkos velikim promenama rezultati nisu sjajni, ali je makar ekipa reprezentativnu pauzu dočekala iznad opasne zone, posle remija sa Kaljarijem i Torinom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.