Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 12:28

Kome je do fudbala: Opet potresi u Dinamu, Hajduk u agoniji sa Tudorom

Derbi u Maksimiru u senci lošeg stanja u dva najpopularnija hrvatska kluba. Slovenac Matijaž Kek blizu klupe Modrih

Najveći hrvatski derbi, duel Dinama i Hajduka igra se večeras (21.05) na Maksimiru, ali ako se pitaju dva giganta, bolje da se i ne igra. Oba kluba kao da jedva čekaju da se sezona završi i da počnu da se pripremaju za izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Zagrebački Modri su bili dominantni u prvenstvu, odlični su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bili i u Ligi šampiona i kasnije Ligi Evrope, ali ne može bez potresa na Maksimiru. Tokom prekida sezone usled virusa korona smenjen je trener Nenad Bjelica. Došao je mladi Igor Jovićević, ali se on zadržao samo dva meseca. Do kraja sezone na klupi će opet da sedi Zoran Mamić. To je izazvalo nove protest navijača Bed Blu Bojsa koji ne žele više Mamiće u klubu (protiv starijeg Zdravka se vodi sudski postupak).

"Bez obzira na trenutnu situaciju, lošu formu i jedne i drugog tima verujem da će biti kvalitetan i dobar fudbal. Želim da se fokusiram na naš tim, da budemo brzi, agresivni i efikasni, da se veselimo toj utakmici, da uživamo u toj utakmici jer se ne igraju često i treba iskoristiti svaki trenutak kakav ti život pruži. Da daš sve od sebe u derbiju“, rekao je Zoran Mamić, povratnik na klupu hrvatskog šampiona, prenosi Jutarnji.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prva želja za narednu sezonu je iskusni Matijaž Kek koji je bio šampion sa Rijekom. On je trenutno na kormilu reprezentacije Slovenije. Mediji pišu da mu Dinamo nudi 600.000 evra godišnju platu uz bonuse koji bi mogli da budu još 100.000. Navodno bi Slovenac mogao u nedelju da se nađe na Maksimiru i da vidi na licu mesta na kakve snage može da računa na skori početak kvalifikacija za evro-elitu.

Zbog žutih karona u velikom derbiju za Dinamo neće igrati defanzivac Joško Gvardiol, a pod znakom pitanaj su roviti Bruno Petrković i Marin Leovac.

Turbulentno je i na Poljudu. Hajduk je dugo bio kandidat za drugo mesto, ali posle čak četiri poraza u poslednjih pet mečeva, Lokomotiva i Osijek su nedostižni za Splićane. Trener Igor Tudor nastavlja rat sa sedmom silom. Pred gostovanje na Maksimiru nekadašnji reprezentativac Hrvatske i igrač Juventusa, kasnije trener PAOK-a, Karabuka, Galatasaraja i Udinezea kaže da njegov tim ide rasterećen u Zagreb jer je drugo mesto nedostižno.

"Više nema pritiska, idemo da odigramo za svoju dušu i ponos, da spasimo ono što se spasti može. To je bila moja prva rečenica u utorak u svlačionici“, izjavio je Tudor na video-konferenciji za medije.

Krenula su i pravdanja mladog stručnjaka za poslednje neuspehe koje su Hajduk dovele čak u situaciju da matematički nije obezbedio ni peto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

"Od prvog dana radim na stvaranju pobedničkog mentaliteta kod igrača, ali to nije lako jer igrači na svojim telefonima svaki dan vide četiri ili pet tekstova koji su negativni. Nije to kritika novinarima, normalno je da su tekstovi takvi jer smo u negativnom nizu rezultata. Ovo što igrači pružaju nije realno i nedeljni derbi protiv Dinama je prilika da opušteni, bez pritiska, odigramo dobru utakmicu, kao i preostale dve do kraja prvenstva", istakao je trener Hajduka.

Tudor ima veće probeleme oko tima od njegovog kolege. Van stroja su Ismajli, Simić, Mujakić i Hamza zbog povrede. Zbog kartona je suspendovan Albanac Francesko Tahiraj. U konkurenciju za tim se posle povrede vraća Stanko Jurić. Ove sezone u tri meča najvećih rivala u Hrvatskoj, skor je izjednačen, po pobeda na obe strane, uz remi. U jedinom susretu na Maksimiru ove sezone u šampionatu bilo je 1:1. Kada igraju Zagrebčani i Splićani poslednjih godina nema mnogo pogodaka. Na samo jednom od osam duela bilo je 3+.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lokomotiva je izgubil drugo mesto posle pobede Osijeka nad Istrom u subotu, ali Zagrepčani mogu da se vrate na mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona ako slave u gostima protiv Slaven Belupa (18.55). Gosti nemaju poraz već šest kola. Domaćinu ovaj susret ništa ne znači. Ove sezone u međusobnim susretima, Lokomotiva je dva puta pobedila, a Slaven jednom.

HRVATSKA – 34. KOLO

Petak

Gorica – Varaždin 0:1 (0:0)

/Drozdek 75pen/

Subota

Inter - Rijeka 0:1 (0:0)

/Čolak 71pen/

Osijek - Istra 1961 2:0 (1:0)

/Lopa 45+2, Mance 82/

Nedelja

18.55 (5,10) Slaven (3,60) Lokomotiva Z. (1,65)

21.05 (1,63) Dinamo (3,60) Hajduk (5,20)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.