Komandir policije sa Hilsboroa se izjasnio da nije kriv za tragediju

Izvor: Beta, 10.Sep.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandir policije sa Hilsboroa se izjasnio da nije kriv za tragediju

Komandir policije Dejvid Dukenfild, koji je optužen za smrt 95 navijača na stadionu Hilsboro 1989. godine, izjasnio se danas pred sudom u Prestonu da nije kriv. Dukenfild, koji ima 74 godine, o optužnici se izjasnio putem video linka. Imena 95 poginulih medju kojima je bilo žena i dece, za čiju smrt je optužen, pročitana su Dukenfildu na sudu pre nego što mu je pročitana optužnica.Današnje saslušanje je pratilo i oko 15 porodica žrtava.Dukenfild je bio komandir na polufinalnoj utakmici FA kupa izmedju Liverpula i Notingem Foresta na stadionu Hilsoboro u Šefildu 15. aprila 1989. godine kada je, nakon što se srušila metalna ograda, poginulo 96 navijača.Njega tužioci nisu optužili za smrt 96- žrtve, Tonija Blenda koji je preminuo više od godinu dana kasnije. I nekadašnji sekretar fudbalskog kluba Šefild Graham Makrel, optužen za propuste u obezbedjivanju zdravstvenih i bezbedonosnih uslova, takodje se izjasnio da nije kriv.Sudjenje Dukenfildu i Makrelu zakazano je za 14. januar. 2019.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Hilsboro – komandir policije tvrdi da nije kriv

Izvor: B92, 10.Sep.2018

Komandir policije Dejvid Dukenfild, koji je optužen za smrt 95 navijača na stadionu Hilsboro 1989. godine, izjasnio se pred sudom u Prestonu da nije kriv...Dukenfild, koji ima 74 godine, o optužnici se izjasnio putem video linka...Imena 95 poginulih medju kojima je bilo žena i dece, za čiju smrt...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.