Izvor: MozzartSport.com, 16.Jul.2021, 23:32

Kolumbijska Klausura: Pojačani Independijente, Vuletić i dalje uzdanica

Ekipa iz Medeljina počinje novu sezonu protiv Agilasa iz Rionegra. Nekoliko novajlija obećavaju bolje rezultate za tim trenera Ernana Gomeza

Završena je letnja pauza i u Kolumbiji. Utakmicom u Medeljinu, Independijente – Agilas, noćas (03.00) počinje Klausura, drugi deo šampionata ove južnoameričke države. Titulu brani Amerika iz Kalija. Ove godine u Aperturi do krune je stigla Tolima koja je u dvomeču finala bila bolja od Miljonariosa iz Bogote.

Ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bilo je dosta problema u Kolumbiji, prvo sa virusom korona, a zatim i sa nestabilnom političkom situacijom u zemlji izazvanim protestima. Tokom plej-ofa Aperture, prvenstvo je bilo suspendovano, ali je nastavljeno prošlog meseca kada je Tolima pose trijumfa u Bogoti sa 2:1 stigla do treće titule u istoriji. U odnosu na format Apetura najbolja liga Kolumbije ima jedan tim više i sada broji 20 klubova. Novi članovi najboljeg društva su Atletiko Uila i Kindio.

Kolumbijski šampionat je poznat kao veoma neizvestan. Bar sedam, osam ekipa mogli bi na kraju da stignu do krune. Tolima je prema proceni portala Transfermarkt ima najvredniji tim - 22.900.000 evra. Šampion Aperture ovog meseca je doveo dvojicu pojačanja, defanzivca Eduarda Kaiseda i napadača Danijela Morena koji je stigao iz Juniora iz Barankilje. Na klupi je ostao Ernan Tores.

03.00: (2,55) Independijente Medeljin (2,90) Agilas (2,90)

Junior iz Barankilje je pre nekoliko dana poražen od Libertada sa 4:3 na svom terenu u prvom meču osmine finala Kopa Sudamerikane. Ajkule su i prošle sezone bili jedni od favorita za krunu, ali su bili slabi u plej-ofu. Reprezentativcu Kolumbije Migelu Borhi istekla je pozajmica iz Palmeirasa, pa je morao da se vrati u Sao Paulo. Junior je kao njegovu zamenu doveo još jednog Borhu, Migela Martineza, dobro poznatog navijačima Crvene zvezde. Veteran se vratio u otadžbinu, a pre toga je branio boje ekvadorskog LDU Kita. Bio je na pragu Baije u Brazilu, ali je odlučio da se preseli u Barankilju.

Velikan iz Medeljina Atletiko Nasional ima novog trenera, mladog Alehandra Restrepa. Posle kraha u plej-ofu Aperture, kada je lider posle ligaškog dela poražen od Ekidada, Zeleni opet žele do krune. Kapiten tima ostao je veteran Džeferson Duke. Stigla su nekoliko pojačanje, a najveće je Dorlan Pavon koji je plaćen 250.000 evra meksičkom Montereju.

Amerika iz Kalija brani krunu u Klausuri. Posle loše sezone u Aperturi i ispadanje već u prvoj rundi plej-ofa došlo je do promena na klupu. Novi trener Crvenih đavola postao je iskusni Huan Karlos Osorio.

Deportivo iz Kalija je iz kineskog Šendžena doveo Arolda Presijada. Finalista Aperture Miljonarios nije mnogo menjao tim, a jedini novajlija je Kristijan Arango koji je stigao iz Benfike na pozajmici na godinu dana. Klub su napustili iskusni Fredi Guarin i Fernando Uribe.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Independijente otvara novu sezonu noćas protiv Agilasa. Ekipa iz Medejina je dovela nekoliko novajlija, Vladimira Ernandeza iz Atletiko Nasionala, Edvara Lopeza iz paragvajske Olimpije, Sebastijana Ernandeza iz Onse Kaldasa i Adrijana Areguija iz argentinskog Indepedijentea. Prva zvezda tima je i dalje Agustin Vuletić, Argentinac hrvatskog porekla.

Oba tima nisu ove godine stigla do plej-ofa u Aperturi. Independijente je bio prvi ispod crte, na devetom mestu, dok je Agilas bio pretposlednji sa sa samo dve pobede na 18 utakmica. Sredinom marta tim iz Medeljina je dobio Agilas u Rionegru sa 2:0

KOLUMBIJA, KLAUSURA – 1. KOLO

Subota

03.00: (2,55) Independijente Medeljin (2,90) Agilas (2,90)

22.30: (2,55) Amerika Kali (2,85) Junior (2,95)

Nedelja

00.40: (2,60) Kindio (2,90) Jaguares Kordoba (2,85)

03.00: (2,25) Santa Fe (2,95) Deporivo Kali (3,35)

22.30: (3,80) Envigado (3,35) Atletiko Nasional (1,92)

Ponedeljak

00.40: (2,60) Patriotas (2,85) Bukaramanga (2,90)

03.00: (2,95) Pasto (2,95) Miljonarios (2,50)

Utorak

01.00 (2,00) Onse Kaldas (3,10) Atletiko Uila (3,90)

03.05: (3,30) Alijanza Petrolero (3,00) Ekidad (2,25)

Sreda

02.30: (1,45) Deportivo Tolima (3,90) Pereira (7,50)

***kvote su podložne promenama

TABELA PROŠLOSEZONSKE APERTURE

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.