Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021, 03:20

Kolumbija: Ekidad i Juniors za prsa bliži finalu

Zeleno-beli žele prvu titulu u istoriji

Od kada je 2007. godine prvi put ušao u prvu ligu Kolumbije, Ekidad konstantno napreduje.

Na pojedinim nezvaničnim fudbalskim listama ušao je među 100 najboljih klubova sveta u poslednjoj deceniji, jer je tri puta prvenstvo završio kao drugi, jednom je osvojio Kup države i pet puta je igrao u Kupu Sudamerikani. Naredni cilj koji želi da ostvari je – titula.

I moglo bi da se desi da ove sezone zaigraju za taj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najveći trofej. Prvi korak su ka finalu plej-ofa napravili, jer su zeleno-beli iz Bogote kao gosti odigrali 1:1 sa Deportes Tolimom.

Ostalo je još da taj rezultat potvrde, odbrane, uvećaju, kako god, na svom terenu i imaće priliku da se bore za šampionsku titulu. Bio bi to vrhunac rasta jednog kluba, koji je svake godine makar za mrvu bolji nego prethodne.

Tolima je uspela rano da povede, ali ne i da zadrži tu prednost. A, kada je Riaskos u 65. minutu dobio crveni karton, domaći tim je više gledao da umrtvi utakmicu, nego da proba da napadne po svaku cenu. Za tih 25 minuta igre gotovo da nije viđena ni polušansa za gol. Obe ekipe su bile zadovoljne tim vrapcem u ruci. Ekidad ima rezultatsku prednost za revanš, a u Tolimi se nadaju da bi jedan gol u drugom meču mogao da im donese prolaz u finale.

Otvoreno je i pitanje ko će biti drugi finalista. Juniors ima minimalnu prednost posle prvih 90 minuta protiv Miljonarisa – 3:2.

Oba kluba imaju veliki motiv da osvoje krunu: Juniorsu bi bila deseta, a Miljonarisu 16. čime bi se izjednačio sa rekorderom Atletiko Nasionalom. Punih 14 godina plavo-beli iz Bogote čekaju na novi trofej...

Gol koji je postigao Arango u 56. minutu greje nadu Miljonarisa da može da prođe dalje.

KOLUMBIJA, APERTURA - POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Juniors - Miljonarios 3:2 (3:1)

/Valensija 10, 39, Sambueza 44 – Uribe 19, Arango 56/

Petak

Deportes Tolima – Ekidad 1:1 (1:1)

/Orosko 6 – Maeča 37/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.