Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2021, 02:14

Kolo Kolo preživeo i to bukvalno! Navijači pre meča zapretili "pobedite ili ćemo vas ubiti", Solari sprečio istorijsku bruku (VIDEO)

Golom Pabla Solarija najveći čilenski klub izbegao prvo ispadanje u 96 godina dugoj istoriji

Kolo Kolo je večeras igrao treći najvažniji meč u svojoj istoriji. Prvi je bio onaj kada su osvojili istorijski Kopa Libertadores 1991. godine pobedom nad Olimpijom iz Paragvaja, drugi kada su se u Tokiju borili sa Crvenom zvezdom za pehar klupskog prvaka sveta, a treći je odigran večeras u Talki, gde se najveći čileanski klub prvi put u svojoj istoriji borio za opstanak u elitnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rangu i uspeo da preživi. I to bukvano.

Uvertira utakmice sa Universisad Kosnepsionom bila je krajnje dramatična za giganta iz Santijaga, pošto je klupski trening posetila velika grupa navijača, koja je zahtevala pobedu od igrača svog voljenog kluba, a iza njih je dominirao veliki transparent na kojem je pisalo "gangan o los matamos", što je u prevodu značilo "Ili će pobediti ili ćemo ih ubiti".

Colo Colo - Chile's most successful club - are one game away from the first relegation in their 96-year history. Their ultras today put up a banner outside the club's stadium: "They win or we kill them." pic.twitter.com/4alj2M6BCi

Kolo Kolo se danas prvi put u 96 godina dugoj istoriji suočio sa ispadanjem iz navišeg ranga takmičenja, o svojoj sudbini je odlučivao u gradu 250 kilometara udaljenom od Santijaga, ali je uspeo da dođe do pobede zahvaljujući pogotku 19-godišnjeg Pabla Solarija u 19. minutu. Sjajni krilni napadač je na maestralan način stigao do pogotka, sjajnim driblingom je prevario dvojicu protivničkih igrača, a onda poslao loptu iza leđa Giljerma Rejesa. Kakvo je to samo bilo olakšanje za mladog igrača, sve njegove saigrače i ljude iz kluba. Kolo Kolo se potom odlično branio i odbranio stečeno vođstvo, pa je nakon utakmice usledilo veliko slavlje.

Kamen sa srca pao je i treneru Gustavu Kinterosu, koji je posle današnje pobede najavio napad na šampionsku titulu u narednoj sezoni.

"Postigli smo ono što se učinilo nemogućim i sada želimo da budemo šampioni. Imam ugovor do decembra i nadam se da možemo da formiramo tim koji će se boriti za titulu. Nakon što sam pomogao u ovom dostignući, prošao kroz poteškoće, sve o čemu mislim jeste da postanem prvak. Muka je bila prilično duga i zarazila je naše porodice. Pre 12 iili 13 utakmica nismo videli svetlost na kraju tulela, morali smo se boriti protiv mnogih nedeća. Postigli smo nešto što se u jednom trenutku činilo nemogućim. Nadam se da se sada možemo promeniti i obradovati naše navijače", u emotivnom naboju je pričao Kinteros.

Odlični strateg je treći trener ekipe u ovoj sezoni. U prvom delu sezone Kolo Kolo bio zakucan za dno tabele, ali je onda u jednom trenutku delovalo da će se izvući, međutim, sve je dodatno iskomplikovao remi sa O'Higinsom pre tri dana, koji je poslao Kolo Kolo u plej-aut. Navijači su bili podeljeni i veruje se da je za preteću poruku bila odgovorna grupa koja se nalazi u ogromnoj manjini, dok su se ostali trudili da pruže podršku ekipi u najtežoj mogućoj situaciji, što se moglo videti i prilikom ispraćaja autobusa na ovaj meč. Ipak, sam tekst poruke bez sumnje je uveo nemir Kinterosov tim, koji ipak nije poklekao u sudbonosnom okršaju u Talki.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.