Koliko su u Engleskoj platili agente? Zavrteće vam se!

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko su u Engleskoj platili agente? Zavrteće vam se!

Koji klub je isplatio najviše novca zastupnicima igrača, a koji najmanje. Pogledajte listu.

Foto: Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

Prošle nedelje, na osnovu potvrde Fudbalskog saveza Srbije, saznali smo da su fudbalski menadžeri u Srbiji u poslovima sa klubovima najvišeg ranga zaradili 4,78 miliona evra, u periodu od marta 2018. do marta 2019. godine.

Nadležna komisija objavila je detaljan finansijski izveštaj i u njemu zaradu svakog agenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od prodaje igrača svakog superligaškog kluba, sa jasnom konačnom računicom.

Ovog četvrtka, u javnost su "puštene" i brojke koje se odnose na zaradu menadžera u najatraktivnoj i najbogatijoj ligi na svetu - Premijer ligi.

U periodu od februara 2018. do januara 2019. godine, fudbalski agenti su u poslovima sa premijerligašima (transferi, potpisivanje novih ugovora, klauzule...) zaradili čak 260 miliona funti.

Potpuno prevedeno u evre, na današnji dan to iznosi 303,6 miliona evra!

Foto: AP Photo/Rui Vieira

Prema izveštaju koji je objavila novinarska agencija Asošijeted pres (AP), ubedljivo najviše novca fudbalskim agentima isplatio je Liverpul - 51 milion evra! Slede ga Čelsi (31,2 miliona), Mančester siti (28,1), Mančester junajted (24,1 milion), Everton (22,2 miliona), Vest Hem (16,7 miliona)...

U poslovima sa agentima najmanje je novca izdvojio Kardif (3,2 miliona), a interesantno je da Fulam nije prvi vrhu ove liste, iako je prošlog leta za novi tim platio više od 100 miliona. Tim sa Krejven Kotidža isplatio je agentima 9,5 miliona evra.

Pogledajte kompletnu listu, sa ciframa izraženim u funtama. 

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.