Koliko će trajati ubeđivanje Bate Mirkovića, ima li on uopšte želju da se bavi trenerskim poslom u Srbiji?

Izvor: Sportske.net, 17.Jul.2019, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko će trajati ubeđivanje Bate Mirkovića, ima li on uopšte želju da se bavi trenerskim poslom u Srbiji?

Nešto slično dogodilo se i tokom proleća...

Reprezentacija Srbije nedavno je dobila novog selektora Ljubišu Tumbakovića, ali njegov stručni štab još uvek nije kompletiran.

Ono što bi trebalo da bude sigurno, to je da će, kao i u reprezentaciji Crne Gore, njegov pomoćnik biti profesor Aleksandar Janković, ali i dalje nije izvesno da li će se stručnom štabu priključiti i Zoran Bata Mirković.

Tumbaković ne krije veliku želju da ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sarađuje sa svojim dugogodišnjim prijateljem Mirkovićem, ali se on i dalje ''nećka''.

Tokom prve utakmice između Čukaričkog i Banantsa, Tumbaković je bio na Banovom brdu, zajedno sa Mirkovićem i Jankovićem, a na pitanje novinara ''Novosti'' da li to znači da je ubedio Mirkovića da uđe u stručni štab, selektor je uz osmeh odgovorio:

''Teško ide...''

Ako vam ovo zvuči poznato, prisetićete se i dešavanja posle Mirkovićeve ostavke u Partizanu tokom proleća. Nekoliko dana je i Tumbaković, kao i mnogi drugi, pokušavao da Mirkovića ubedi da ostavku povuče i da nastavi sa radom u Partizanu, pogotovo jer je i dalje imao podršku i navijača i uprave.

Ali, popularni Bata nije odstupio od svoje odluke posle dva vezana poraza, od Radničkog i Voždovca.

Delovalo je i zimus, posle utakmice između Partizana i Mačve (0:0) da bi Mirković mogao da digne ruke od posla u Humskoj, prilično je tada delovao bezvoljno, ali je tokom zimske pauze ipak pristao da ostane u klubu.

To je potrajalo samo par meseci, posle čega Mirkovića više niko nije mogao da ubedi da se predomisli.

Sada se postavlja pitanje ima li Mirković uopšte volju da radi u srpskom fudbalu, i da li bi Tumbaković trebalo da potraži neko drugo rešenje, jer se nastavak kvalifikacija ozbiljno približava...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.