Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 15:23

Kolašinac razočaran: Kad je trebalo da se sastavi, sve se raspalo

„Treba dobro razmisliti šta dalje. Ovo će najverovatnije biti moje poslednje Igre. Previše je ovo stresa za mene"...

Jedan hitac van ograđenog polja, drugi 19.86 metara, a u trećem prestup. Ovako je izgledao učinak Asmira Kolašinca u kvalifikacijama na četvrtim OI. Ostao je daleko od mesta koje vodi u finale. U svojoj kvalifikacionoj grupi je zauzeo 14. mesto, a ukupno je bio na 29. poziciji. Pred novinare je došao potpuno snužden i razočaran.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mogu slobodno da kažem da se danas sve raspalo. Na zagrevanju sam delovao odlično, međutim kad je krenulo takmičenje kao da sam imao pogrešan pristup. Previše sam razmišljao da treba da idem na maksimum, da treba da rizikujem. Onda sam počeo da pravim greške u tehnici“, pojasnio je po završetku kvalifikacija Kolašinac. „Nikakvog drugog razloga nije bilo. Osećao sam se dobro, imao sam dovoljno vremena da se zagrejem. Bilo je lagano preko 20 metara na zagrevanju, ali kada sam hteo nešto kasnije na silu, sve se raspalo. Potpuno razočaranje za mene. Od četiri učešća na OI sada sam došao najspremniji, a najgore sam prošao“.

Duboko je uzdahnuo Kolašinac, pa nastavio:

Treba dobro razmisliti šta dalje. Ovo će najverovatnije biti moje poslednje Igre. Previše je ovo stresa za mene. To je to. Nema drugog razloga, niti sam osećao povredu, krug je odgovarao, nije bilo previše toplo. Sve je odgovaralo, ja sam kriv. Kod mene se sve raspalo, kad je trebalo da se sastavi“.

Njegov najbolji rezultat ove sezone iznosio je – 21.31.

Ovde mi je bio potreban prosečan moj rezultat iz ove sezone. Šest puta sam tokom godine bacao preko 20.90 metara i tad sam bio veoma nezadovoljan tim rezultatima. Danas bi to bilo finale, bilo bi 12. mesto. To je to“.

Srbija će imati jednog predstavnika u finalu, jer je sa 10. najboljim rezultatom mesto u završnici izborio Armin Sinančević.

Nisam gledao prvu grupu, video sam samo da je Armin ušao u finale. Želim mu svu sreću, da baci onoliko koliko može“.

Za kraj je Kolašinac, još vruće glave, kratko poručio:

To je sport. Idemo dalje... Još jedno veliko takmičenje i penzija“.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.