Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 23:23

Kokoškovu doveli prvo pojačanje: Nije poznat, ali je jeftin

Dišon Pjer stigao iz Sasarija

Ranijih godina odjekivale su bombe na Bosforu, ovog se leta situacija značajno promenila zbog pandemije virusa Kovid-19 i ranijeg prekida sezone. Fenerbahče je morao da skreše budžet sa 40.000.000 na svega oko 20.000.000 evra i to će se se svakako osetiti i na prelazni rok Igora Kokoškova. Selektor Srbije i novi trener istanbulskog tima je ipak uspeo da pronađe prvo pojačanje, pošto je dogovorio dolazak Dišona Pjera (198cm, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 27 godina).

Reč je o 26-godišnjoj “trojci” iz Kanade, koje je prošle sezone, igrajući za Dinamo Sasari, u proseku beležilo 12,6 poena, 8,4 skokova i 2,4 asistencije po utakmici. Upisao je i pet dabl-dabl utakmica, jedna se posebno izdvojila pošto je uz 16 poena Pjer upisao čak 19 skokova.

Pjer je inače već tri sezone član Sasarija, dok je profesionalnu karijeru počeo u nemačkom Braunšvajgu. Jasno je da to nije nivo na koji su navikli Fenerovi navijači. Međutim, Kokoškov je znao u šta ulazi, a moraće i navijači da shvate dok gledaju kako Barselona mami Nika Kalatesa, a CSKA recimo Nikolu Milutinova.

Novinar Ismail Šenol, koji je prvi i objavio vest, plastično je to objasnio konstatacijom da bi ovako pojačanje u prethodnim sezonama moglo da se očekuje od timova kakvi su Baskonija ili Crvena zvezda misleći na to da su dva pomenuta kluba kupovala jeftino i neretko uspevali da iz takvih igrača izvuku evroligaški potencijal.

Sad je i Fener morao da se prilagodi, verovatno pokušavajući da u budžetu sačuva novca da zadrži najveće zvezde. Điđi Datome je već otišao, za njim će i Kostas Slukas, Barselona bi da, ako se ukaže prilika, otme i Jana Veselog i Nanda De Koloa, čekamo da vidimo šta će biti sa Nikolom Kalinićem kome je istekao ugovor.

Pjer je inače, dodaje dalje Šenol, “izum” generalnog menadžera Mauricija Gerardinija, ne direktno Kokoškova. Levoruk, ima sjajan skok, igra dobro leđima, popravio je i šut mada mu to nije najjača strana, a videćemo tek kako će to izgledati protiv najboljih odbrana Evrope.

Moraće ovog leta da se rizikuje. To bi svima trebalo da bude jasno.

Dyshawn Pierre..

pic.twitter.com/7EZ9MkkaeI

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.