Izvor: RTS, 16.Feb.2021, 12:37

Kokoškov okupio ”orlove”: Svesni smo misije, idemo meč po meč

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu, a pred put u Gruziju gde će u ”balonu” odigrati preostala dva meča kvalifikacija za Evrobasket, selektor Igor Kokoškov je poručio da je energija u ekipi dobra, a da je fokus samo na prvoj sledećoj utakmici.
Srbija će u Tbilisiju igrati protiv selekcija Gruzije i Švajcarske, dva tima koja su joj i nanaela dva poraza u kvalifikacijama.

Selektor Kokoškov, koji neće moći da vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekipu na prvom duelu, računa na 14 igrača, dok će za drugi duel na raspolaganju verovatno biti i Vasilije Micić iz Efesa i Marko Gudurić iz Fenerbahčea.
”Svesni smo misije koju imamo u Gruziji i zato nema kalkulacija. Svaki trening i svaku utakmicu radićemo maksimalno, s istom pripremom. Znamo šta moramo da uradimo i naš fokus je na ovim prozorima. Prvo ide utakmica protiv Gruzije, pa zatim Švajcarska. Igrali smo već protiv njih, dobro ih poznajemo. Idemo meč po meč”, rekao je selektor i onda objasnio situaciju oko dostupnosti Micića i Gudurića.
”Naš cilj je bio da vidimo ko je dostupan. Entuzijazam i energija kod igrača je dobra. Mi smo nekada odluke mogli da donosimo u razmaku od dva meseca, a sada se sve to svelo u prozor od sedam dana i zato odluke moraju da se donose brzo. Iskreno se nadam da razumete da smo uradili sve i iskoristili sve resurse i ideje koje smo mogli da bismo stavili igrače na raspolaganje. Veliki posao je odradio moj pomoćni Dejan Milojević, bili smo u stalnom kontaktu s igračima, dali smo im opcije kako bi dobili dozvole svojih klubova. Bilo je dosta posla, ali ako nastavim da pričam o tome zvučaće kao da se žalim”, rekao je Kokoškov.
Podsetimo, na spisku reprezentacije za predstojeći prozor su:
Vasilije Micić (Anadolu Efes), Ognjen Jaramaz (Partizan NIS), Nikola Rebić (Nanter), Nemanja Nenadić (FMP), Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Luka Ašćerić (Burg), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nemanja Dangubić (Partizan NIS), Marko Luković (Split), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Radovanović (FMP), Miroslav Raduljica (Žeđijang Lajons), Filip Petrušev (Mega Sokerbet), Dragan Apić (Budućnost Voli) i Stefan Đorđević (FMP). 
”Orlovi" će u petak od 16 časova igrati protiv Gruzije, dok se u nedelju u istom terminu sastaju sa Švajcarskom. Oba meča će RTS direktno prenositi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IGOR KOKOŠKOV: „Realan sam čovek, naš hendikep kao reprezentacije je da svako okupljanje igramo s novim igračima!“

Izvor: HotSport.rs, 16.Feb.2021

Selektor iskreno o narednim duelima! Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju mečevi protiv Gruzije i Švajcarske, a izabranicima Igora Kokoškova potrebna je jedna pobeda da bi obezbedili plasman na Evrobasket 2022. godine. Selektor, Igor Kokoškov, ističe da su svi svesni težine utakmice i da...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.