Ko je prvi favorit za osvajanje Evrolige i gde je Budućnost u celoj priči?

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2018, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je prvi favorit za osvajanje Evrolige i gde je Budućnost u celoj priči?

Bliži se početak nove košarkaške sezone, kakve su prognoze kada je Evroliga u pitanju?

Nova sezona Evrolige startuje 11. oktobra, titulu brani madridski Real, a za razliku od prethodnih godina, u elitnom takmičenju nećemo moći da gledamo nijedan srpski klub, s obzirom da se preko ABA lige plasmana u Evroligu domogla podgorička Budućnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Dvadesetak dana pre početka takmičenja, italijanska ''Gazeta delo Sport'' objavila je svoju prognozu favorita za osvajanje titule prvaka Evrope u sezoni 2018/19.

Njihova procena je da je Obradovićev Fenerbahče prvi favorit, a za njim slede CSKA, Panatinaikos, Olimpijakos, Efes, Himki i Barselona.

Kada je u pitanju ekipa Budućnosti, ona je predstavljena kao potpuni autsajder i najlošije rangirana ekipa, iza debitanta Gran Kanarije, koja je svrstana na 15. poziciju.

''Budućnost se vraća u Evroligu posle skoro 20 godina, a evropsko iskustvo je stigala takmičenjem u Evrokupu, u kome je učestvovala devet godina i tri puta stizala do četvrtfinala.







Zadržala je kostur tima, kome je dodala Arona Krafta, nekadašnjeg igrača Trenta, Edvina Džeksona, koji je prošle sezone bio u Barseloni. Zvezda tima je Erl Klark, igrač sa 276 utakmica u NBA", navodi se u predstavljanju ekipe Budućnosti.

U prvom kolu Evrolige, 11. i 12. oktobra, sastaće se:

CSKA - Barselona

Panatinaikos - Makabi

Bajern - Efes

Real - Darušafaka

Budućnost - Armani Milano

Himki - Olimpijakos

Žalgiris - Baskonija

Fenerbahče - Gran Kanarija.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.