Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 14:58

Kluž u derbiju Transilvanije traži nastavak trijumfalnog niza

Na zatvaranju 18. kola rumuske Lige 1 aktuelni šampion gostuje na jugu Transilvanije

Fudbaleri Kluža poslednji meč 18. kola dočekuju na drugom mestu na tabeli, sa četiri boda manje od lidera (FSCB). Zato će pobeda u derbiju Transilvanije protiv Hermanštata biti imperativ za pulene Edija Jordaneskua. Ekipa iz Sibinja nalazi se na 14. mestu na tabeli, sa samo bodom više od Voluntarija i Poli Jašija, koji sede na samom dnu.

Od kako je Hermanštat ušao u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << elitni rang, ove dve ekipe su se sastale u šest navrata. Ekipa sa Munisipala ne zna za trijumf protiv jednog od najuspešnijih klubova u zemlji, Kluž je četiri puta slavio, dok su dva susreta okončana bez pobednika.

Hermanštat je inače nemački naziv za grad Sibinj, jedno od kulturnih središta Rumunije, grad koji je zbog svoje vredne kulturne zaostavštine 2007. godine bio i Evropska prestonica kulture. U ovom gradu sa severa Transilvanije su se vekovima mešali uticaji Nemaca, Rumuna i Mađara, pa je tako i klub nazvan po nemačkom imenu grada u kojem je 2015. godine i osnovan. Uživaju crveno-crni veliku podršku od svog osnivanja, za kratko vreme su se probili do elite (posle samo tri godine po prvi put su zaigrali u Ligi 1).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U ekipi Liviiju Čobotarijua, koji je nasledio španskog stručnjaka Rubena Albesa, veliki je broj stranih igrača, pa je tako i kapiten defanzivac iz Obale Slonovače Osman Vijera. U klubu na pozajmici iz Kadiza igra i španski napadač David Majoral, koji je sa tri pogotka najbolji strelac ekipe.

Sa druge strane, Kluž je posle rastanka sa Danom Petreskuom procvetao, Jordanesku je popravio situaciju u klubu i vezao šest mečeva bez poraza. Ekipu je napustio napadač Jakub Vojtuš, koji se preselio u mađarski Mezokevezd, dok je saradnja produžena sa Bilelom Omranijem, iako francuski napadač nije postigao gol još od decembra 2019. godine. Mučile su ga i povrede, a interesantno je da je poslednji pogodak postigao upravo protiv Hermanštada u remiju odigranom pre više od 12 meseci. Jordanesku se uzda u hrvatskog napadača Gabrijela Debeljuha, koji je sa pet golova najbolji strelac ekipe ove sezone.

Železničari, koji su u šest navrata osvajali titulu u Rumuniji, vezali su dva trijumfa u domaćem šampionatu. Bili su bolji od Akademike (3:1) i Sepsija (1:0), pa se očekuje da protiv tima koji ima čak 21 bod manje u prvih 17 kola bez većih problema ostvare pobedu.

RUMUNIJA – 18. KOLO

Petak

Kindija - Klinčeni 2:1 (2:0)

/Popa 25, Negut 27 - Bautista 60/

FCSB - Voluntari 2:1 (1:0)

/Man 37, Tanase 71pen - Jefte 90+3/

Subota

Sepsi - Astra 4:1 (3:0)

/Kovač 11, Vasvari 41, Gonzalez 45, Bajrović 75 - Rinču 85 autogol/

UTA Arad - Arđes Pitešti 1:2 (0:0)

/Benka 56 c.k, Rožer 85 - Palić 87, Dezlande 90/

Krajova - Vitorul 1:1 (1:0)

/Pap 44 - Artean 47/

Nedelja

Gaz Metan Medijaš - CSMS Jaši 2:1 (2:0)

/Nicu 20, Valente 23 - Đuranović 83/

Botošani - Dinamo Bukurešt 4:0 (3:0)

/Kejta 2, 37 p, Onženda 23, Harut 65/

Ponedeljak

19.30: (6,75) Hermanštat (4,10) Kluž (1,50)

***kvote su podložne promenema

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.