Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 10:17

Kluž pun samopouzdanja na Akademiku, FCSB žestoko oslabljen

Nastavlja se šampionska trka u Rumuniji, kandidati za tron gostuju u Klinčeniju i Botošaniju

Drugi krug plej-ofa rumunskog šampionata počeo je u sredu, a posle prvih pet kola, kao i čitavog ligaškog dela, nismo ništa bliži proglašenju pobednika. Dugo najavljivani derbi između FCSB-a i Kluža nije doneo pobednika (1:1), tako da se trka nastavlja.

Aktuelni prvak je trenutno za korak bliži odbrani trona, pošto ima dva boda više od drugoplasiranog FCSB. Oba >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tima praktično nemaju pravo na grešku do samog kraja i novog direktnog okršaja. Međutim, oni nisu jedini timovi sa ambicijom, ostalim ekipama u plej-ofu trebaju bodovi za plasman u Evropu. Zato, biće neizvesno.

16.00: (12,00) Akademika Klinčeni (5,00) Kluž (1,30)

Sledeći izazovi liderski dvojac očekuju u četvrtak, Kluž gostuje Akademiki u Klinčeniju (16 časova), dok FCSB takođe gostuje Botošaniju (18.45 časova). U prvom krugu su lako izašli na kraj sa tim rivalima, ali tada su igrali na svojim terenima.

Akademika je najslabija ekipa u plej-ofu, a tek je u prošlom kolu osvojila prve bodove. Neočekivanom pobedom nad Univerzitateom, kojom je praktično izbacila tim iz Krajove iz šampionske trke. Kluž je u prvom meču bio ubedljiv protiv Akademike, trijumfovao je sa 3:0. Na tom meču je Aleksandru Čipčiju zabeležio dve asistencije. Zanimljivo, iskusni vezista je kasnije izgubio mesto u startnoj postavi, pa je poslednje dve utakmice započeo na klupi. Možda je plan trenera Edvarda Jordaneskua da dugogodišnjeg reprezentativca Rumunije sačuva za sam finiš prvenstva.

Rumunski mediji najavljuju da će Čipčiju ostati na klupi i u Klinčeniju, a na njegovo mesto će u startnoj postavi da bude veteran Ćiprijan Deak. U dobroj je formi, ove sezone je u svim takmičenjima dao ukupno 13 golova, tako da trenutno Jordanesku ima poverenja u njega.

"Od kako sam u Klužu, uvek sam pobeđivao Akademiku, ali to naravno ne garantuje ništa. Definitivno nam trebaju tri boda“, jasan je Jordanesku.

18.45: (5,10) Botošani (3,50) FCSB (1,75)

Kluž bi, barem prema najavama, od početka utakmice trebalo da napadne Tibo Mulen, nekadašnji mladi reprezentativac Francuske. Bivši vezista Kaena, Legije i PAOK-a je zimus stigao u Rumuniju kao najzvučnije pojačanje čitavog prelaznog roka, ali za sada nije pokazao mnogo toga. Na 13 mečeva je postigao samo jedan gol, dok još uvek nije uspeo da upiše nijednu asistenciju.

FCSB pred gostovanje na severoistoku Rumunije ima ozbiljne kadrovske probleme. Sve njih je zadobio na meču sa Klužom prošlog vikenda, gde je potpuno šokantno ostao bez dva boda u nadoknadi vremena.

Andrej Miron je tu utakmicu završio još u prvom poluvremenu, zbog povrede. Adrijan Šut je posle utakmice prijavio probleme sa kolenom, ispostavilo se da ga muči meniskus, a nije uspeo da se oporavi za duel sa Botošanijem. Takođe, Florin Tanase je dobio žuti karton i sada je suspendovan. Njih trojica su tokom sezone bili lideri ekipe, tako da će Toniju Petrei ovo da bude ozbiljan udarac pred neugodno gostovanje.

"Odsustvo Mirona, Šuta i Tanasea je veoma veliki problem, jer nas je malo. Verujem u svoj tim, oni koji izađu na teren će uraditi sve da pobede“, uverava Petrea, strateg velikana iz Bukurešta.

FCSB i Botošani su se sastajali četiri puta u poslednjih godinu dana. Na prethodna tri meča je nekadašnja Steaua slavila, a jedan susret okončan je rezultatom 1:1. U prvom krugu plej-ofa bilo je 2:1 za FCSB, iako je Botošani na poluvremenu vodio golom nekadašnjeg beka Partizana i Napretka, Stefana Aškovskog. Tada su sredinom drugog poluvremena Popesku i Pantiru sa dva gola u razmaku od pet minuta ipak uspeli da donesu preokret.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF – 6. KOLO

Sreda

Sepsi – Univerzitatea Krajova 2:0 (1:0)

(Mitrea 45, Petrilja 90+4)

Četvrtak

16.00: (12,00) Akademika Klinčeni (5,00) Kluž (1,30)

18.45: (5,10) Botošani (3,50) FCSB (1,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.